![Pregacha: Zaljubite se i vi u ove božićne poljupce od badema](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/12/Bozicni-poljupci_recept.jpg)
![Pregacha: Zaljubite se i vi u ove božićne poljupce od badema](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/12/Bozicni-poljupci.jpg)
‘Ovo je jedan od kolača koji pravim svakog Božića, da popunim tanjur s kolačićima. Prvo pitanje koje se postavlja kad se probaju ovi poljupci je: Wow, gdje su kupila ove čokoladice, prefine su? S obzirom na to da je deset minuta dovoljno za pripremiti ovu slasticu – isplati se isprobati’, rekla nam je Irena Gavran s bloga Pregacha. U nastavku donosimo njen recept koji će vam, vjerujemo, pomoći olakšati božićne pripreme.
![Božićni poljupci_recept](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/12/Bozicni-poljupci_recept-1.jpg)
Božićni poljupci od badema
Sastojci:
- 200 g nasjeckanih badema
- naribana kora od pola naranče
- 300 g mliječne čokolade
- 1 vanilin šećer
- pola čajne žličice mješavine za medenjake
Bademe malo propržite na tavi, dok ne počnu pucketati i poprimati smećkastu boju. Za to će im trebati nekoliko minuta. Ne zaboravite ih miješati kuhačom za to vrijeme. Čokoladu otopite na pari. Kad je gotova maknite s pare, dodajte i umiješajte vanilin šećer i mješavinu za medenjake. Zatim dodajte lagano propržene bademe i naribanu koru naranče i sve sjedinie kuhačom. Uz pomoć dvije čajne žličice slažite hrpice smjese na limove obložene papirom za pečenje. Čuvajte na hladnom da se ne stvrdnu i uživajte u budućim omiljenim slatkim zalogajčićima.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/12/Bozicni-poljupci_recept-2-768x1152.jpg)
![Božićni poljupci](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/12/Bozicni-poljupci_recept-3-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/12/Bozicni-poljupci_recept-4.jpg)
Recept nam donosi Irena Gavran s bloga Pregacha. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.
Foto: Irena Gavran