U Ilici 65/1, službeno je otvoren Bold – novi dodatak zagrebačkoj gastro sceni specijaliziran za smash burgere, smješten nasuprot popularnog Regular.Bara. Bold. je zajednička ideja Augustina Miletića, suvlasnika Regular bara, Ruđera Novaka Mikulića, koji stoji iza dizajnerskog studija Regular Company i Regular bara, te Ivana Zidara, vlasnika brenda Mason Burgers & Stuff. Bold.Burger je koncept koji bi trebao obogatiti gastro ponudu Britanca i šireg centra, koja je poprilično oskudna.
Burgeri su neformalni, hrana su za svakoga i prate ideju Regulara kao nepretencioznog mjesta koje okuplja urbane ljude. Naravno, dugoročni planovi su puno veći.
Bold.burger
Na jelovniku se trenutno nalaze 4 vrste smash burgera a to su, Cheese, Kaj (burger sa kajmakom i karameliziranim lukom), Spicy (fermentirana pastu od ljutih paprika Gochujang, pasta koja je glavni sastojak Koreanske kuhinje te Peppadew kiselo slatke papričice) i Bacon burger.
U ponudi je isto tako i 1 vege burger sa pljeskavicom od leće i Tahini umakom te adut – Mortadela, sendvič u kojem se između mortadele stavlja mozzarella, sve skupa se zapeče na roštilju, a za umak se koriste, naravno, majoneza i kiseli krastavci. Imaju još aduta u rukavu s kojima će postepeno izlaziti, a jedan od njih je Brisket burger koji će se moći probati na nadolazećem burger festu.
‘Bold umak koji koristimo u burgerima je zapravo umak koji sam duže vrijeme imao u glavi, nije klasičan burger umak jer koristimo neke umami sastojke koji ga čine još ukusnijim’ kaže Ivan Zidar.
‘Ideja Bolda. je bila da stvorimo brand smash burgera, ne samo jedan burger joint. Brand koji je cijeli paket: dobar i jednostavan proizvod, vrhunske namirnice, dobar art direction, packaging, dizajn prostora, community kao i Regular’ priča nam Ruđer Novak-Mikulić.
‘Jedan od posebnih aspekata Bold.-a je naglasak na kvaliteti. Meso dolazi iz mesnice Kristijan u Istri s kojim godinama surađujem sa Masonom, a peciva, koja su zaštitni znak smash burgera morali smo tražiti u Italiji jer u Hrvatskoj nije postojao potato bun za koji smo smatrali da je na razini koju smo tražili’ – kaže nam Ivan Zidar.
Bold. je nastao kao prirodan nastavak naše suradnje, koja je započela kroz povremenu ponudu Mason burgera na eventima u Regularu. Nakon pozitivnih reakcija gostiju, odlučili smo podići stvar na novu razinu – istaknuo je Ivan Zidar, čiji je brend Mason Burgers osvojio brojna priznanja, uključujući titulu najboljeg burgera na Burger Festu 2017. i 2018. godine.
Naša ideja bila je ponuditi mjesto gdje možete uživati u vrhunskim burgerima dok ispijate omiljeno piće u Regularu, ali dugoročni planovi idu puno dalje – dodaje Augustin Miletić.
Otvorenje Bold.burgera
Regular.bar poznat je po odličnoj atmosferi te večerima ispunjenima glazbom i zabavom. U jednakom duhu proteklo je i službeno otvorenje Bold.burgera.
Osim mogućnosti za take-out, posjetitelji mogu uživati u burgerima na terasi Regular.Bara. Ponuda će se uskoro proširiti, a svi posjetitelji moći će isprobati i posebne novitete na nadolazećem Burger Festivalu, koji se održava od 10. listopada na Trgu dr. Franje Tuđmana.
Za više informacija, posjetite njihovu Instagram ili Facebook stranicu.
Dodatne informacije
Adresa: Ilica 65/1, Zagreb
Radno vrijeme: pon 16-23, uto-sri 11:30-23, čet-pet 11:30-00:00, ned 11:30-18:00
Instagram: Bold.burger
Foto: Marija Gašparović, Gordan Svilar