Iako je ljeto pri samom kraju, temperature u zraku još su prilično visoke, a neka popularna turistička mjesta “žive” kao da je vrhunac sezone. Ipak, s krajem kolovoza dolazi i kraj godišnjih odmora za većinu – ostaju samo oni koji preferiraju postsezonu, sve popularniji dio godine za odmore. Bablje ljeto nam donosi pad nesnosnih vrućina, kao i pad broja turista. Rujan postaje “it” mjesec za odmore svih oni koji se na odmor zaista i dolaze odmoriti, a ne tulumariti. Ako se ovih dana nađete na Bolu na otoku Braču, upoznat ćemo vas s restoranom Boket78, mjestom koje osim odlične hrane i vina donosi ambijent vrijedan dolaska.
Restoran Boket78
U samom srcu Bola, ne nekoliko metara od rive, smjestio se restoran Boket78. S iznimno velikom, skrivenom terasom, jamči vam privatnost, doživljaj prirode i otoka kakav na prvu ne biste očekivali. Boketova terasa zaista jest čarobna – gleda na Vidovu goru, najvišu točku svih hrvatskih otoka, okružena je kamenim zidovima, a detalji koji ju čine posebnom su lampe “loptice” i modre drvene instalacije.
Još jedan “detalj” koji vanjsku terasu čini posebnom jest veliki vanjski šank. U zalazak sunca, a potom i kada padne mrak, a lampe osvijetle cijelu terasu, zabava počinje. Ljubazni konobari donose vam jelovnike, upoznaju vas sa specijalitetima koji se pripremaju u njihovoj kuhinji, kao i vinima koja najbolje idu uz pojedina jela.
Mediteranska hrana, bračke delicije i domaća vina
Zanimljiv jelovnik pruža sve što zaista želimo od restorana na otoku – mnoštvo lokalnih specijaliteta, svježu ribu i druge morske plodove, nekoliko rižota i pašta. Od hladnih predjela ističu se ceviche, tuna tatar, selekcija domaćih sireva i pršuta uz koje se poslužuju divlje smokve i tapenada od maslina. Nude i juhe, od kojih vrijedi probati riblju juhu i cappuccino juhu od rajčice.
Jedan od najpopularnijih rižota je onaj od škampi sa sladoledom od sira, a kada je riječ o glavnim jelima, ističu se specijaliteti poput mini peke hobotnice, škampi i dagnji na buzaru i svježe ribe, dok je za ljubitelje mesa ovdje preporuka isprobati bračko janje i dalmatinsku pašticadu.
U ponudi je i preko 50 domaćih vina svih hrvatskih vinskih regija, pa tako možete uživati i u bračkim vinima vinarije Stina.
A za kraj, tu je i nekoliko ukusnih deserata, poput kolača od rogača s bijelom čokoladom, juzu-mango kolača ili crumblea od jabuka.