Ako ovog ljeta još planirate do Bola na Braču, posjetite čaroban restoran Boket78
Ako ovog ljeta još planirate do Bola na Braču, posjetite čaroban restoran Boket78

Ako ovog ljeta još planirate do Bola na Braču, posjetite čaroban restoran Boket78

Iako je ljeto pri samom kraju, temperature u zraku još su prilično visoke, a neka popularna turistička mjesta “žive” kao da je vrhunac sezone. Ipak, s krajem kolovoza dolazi i kraj godišnjih odmora za većinu – ostaju samo oni koji preferiraju postsezonu, sve popularniji dio godine za odmore. Bablje ljeto nam donosi pad nesnosnih vrućina, kao i pad broja turista. Rujan postaje “it” mjesec za odmore svih oni koji se na odmor zaista i dolaze odmoriti, a ne tulumariti. Ako se ovih dana nađete na Bolu na otoku Braču, upoznat ćemo vas s restoranom Boket78, mjestom koje osim odlične hrane i vina donosi ambijent vrijedan dolaska.

Restoran Boket78

U samom srcu Bola, ne nekoliko metara od rive, smjestio se restoran Boket78. S iznimno velikom, skrivenom terasom, jamči vam privatnost, doživljaj prirode i otoka kakav na prvu ne biste očekivali. Boketova terasa zaista jest čarobna – gleda na Vidovu goru, najvišu točku svih hrvatskih otoka, okružena je kamenim zidovima, a detalji koji ju čine posebnom su lampe “loptice” i modre drvene instalacije.

Još jedan “detalj” koji vanjsku terasu čini posebnom jest veliki vanjski šank. U zalazak sunca, a potom i kada padne mrak, a lampe osvijetle cijelu terasu, zabava počinje. Ljubazni konobari donose vam jelovnike, upoznaju vas sa specijalitetima koji se pripremaju u njihovoj kuhinji, kao i vinima koja najbolje idu uz pojedina jela.

Mediteranska hrana, bračke delicije i domaća vina

Zanimljiv jelovnik pruža sve što zaista želimo od restorana na otoku – mnoštvo lokalnih specijaliteta, svježu ribu i druge morske plodove, nekoliko rižota i pašta. Od hladnih predjela ističu se ceviche, tuna tatar, selekcija domaćih sireva i pršuta uz koje se poslužuju divlje smokve i tapenada od maslina. Nude i juhe, od kojih vrijedi probati riblju juhu i cappuccino juhu od rajčice.

 

Jedan od najpopularnijih rižota je onaj od škampi sa sladoledom od sira, a kada je riječ o glavnim jelima, ističu se specijaliteti poput mini peke hobotnice, škampi i dagnji na buzaru i svježe ribe, dok je za ljubitelje mesa ovdje preporuka isprobati bračko janje i dalmatinsku pašticadu.

U ponudi je i preko 50 domaćih vina svih hrvatskih vinskih regija, pa tako možete uživati i u bračkim vinima vinarije Stina.

A za kraj, tu je i nekoliko ukusnih deserata, poput kolača od rogača s bijelom čokoladom, juzu-mango kolača ili crumblea od jabuka.

Dodatne informacije:

Adresa: Ulica Radića Frane 14, Bol

Radno vrijeme: svaki dan 12:00-00:00

Instagram: Boket78

Web stranica: Boket78

Foto: Instagram (boket78)

Učitati još
Zatvori