Baš nam se jedu jabuke u šlafroku – donosimo vam najbolji recept za slasticu iz djetinjstva
Baš nam se jedu jabuke u šlafroku – donosimo vam najbolji recept za slasticu iz djetinjstva

Baš nam se jedu jabuke u šlafroku – donosimo vam najbolji recept za slasticu iz djetinjstva

Jabuke i cimet su poput službene arome jeseni. Nema boljeg osjećaja od onog kada se spusti mrak, a dom zamiriše na ovu kombinaciju. A jedan od deserata koji su sinonim za jesenske dane definitivno su pohane jabuke, poznatije i kao jabuke u šlafroku. Svoje su ime dobile zbog tijesta koje im služi kao ogrtač, odnosno šlafrok, a poznate po svojoj jednostavnosti bile su na meniju svih baka i mama.

Kad brzinski poželite neki desert, jabuke u šlafroku sigurno će vas podsjetiti na djetinjstvo i zadovoljiti silnu želju za slatkim. I odlično će pasati uz šalicu čaja ili vruće čokolade.

Danas pečemo jabuke u šlafroku

Sastojci: 

  • 2 veće jabuke
  • 2 dcl mlijeka
  • 6-7 velikih žlica glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer i 1 bourbon vanilin šećer
  • 1 žličica cimeta

+ šećer u prahu za posipavanje (i još cimeta ako ga volite)

Postupak: 

  • Ogulite jabuke i izdubite sredinu. Naš su odabir Granny Smith ili Pink Lady. Narežite jabuke na ploške.
  • Umutite smjesu za šlafrok i pazite da ostane gusta.
  • Umačite jabuke u smjesu te pecite dok ne porumene.
  • Za kraj posipajte šećerom u prahu i poslužite toplo.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori