

Banane su mnogima omiljeno voće – što nije nimalo iznenađujuća činjenica. Ukusne su i slatke, a zdrave. Banane su također neizostavan dio raznih deserata, doručaka ili užina – i brojni su recepti koji ih uključuju a koje jako volimo. Pripremali smo karamelizirane banane u rižinom papiru, rekreirali smo banana smoothie iz luksuznog prehrambenog lanca Erewhon. Ipak, ako postoji jedan recept kojem se uvijek vraćamo, to je banana bread. Ovo je klasik koji je jednostavno napraviti, a sada imamo recept za njegov još jednostavniji oblik – banana bread tost.
Banana bread tost: recept
Sastojci:
- 2 šnite kruha – po izboru
- Maslac od badema
- Banana, nasjeckana na kolutiće
- Med, javorov ili sirup od agave
- Komadići čokolade, cimet (opcionalo)
Postupak:
- Ako imate air fryer, odnosno fritezu na vruć zrak, postupak je jednostavan – ali može biti i uz klasičnu pećnicu. Ako banana bread tost radite u pećnici, prethodno ju zagrijte na 190 stupnjeva.
- Uzmite šnitu ili dvije kruha. Potom uzmite maslac od badema i namažite ga na kruh. Jedan od trikova je da prije nego što na žličicu uzmete maslac od badema, istu zagrijete pod toplom vodom kako bi maslac lakše skliznuo sa žličice.
- Potom dodajte med, javorov ili sirup od agave. Dodajte kolutiće banane i preko pospite komadićima čokolade.
- Priprema je završena – i posljednji korak je kratko ispeći tost u air fryer-u ili pećnici.
- Rezultat je neodoljivo ukusan desert – koji možete jesti za doručak ili užinu. Na vrh po želji možete posipati cimet!
Preuzeto s journal.rs
Foto: Instagram