Na Badnjak obično vlada koliko blagdansko, toliko i kaotično raspoloženje u gradu. Kupuju se zadnji pokloni koji se zatim brzinski moraju zamotati i upakirati, traži se još ponešto od hrane za večeru ili božićni ručak, juri se doma kuhati i peći kolače, spremati, kupiti i okititi drvce..
Neki sretnici koji sve to uspiju obaviti na vrijeme, za Badnjak imaju vremena prošetati gradom, popiti koje piće i poveseliti se s prijateljima! Kojoj god skupini pripadali, uz sve obaveze koje dolaze s blagdanima, vjerujemo bi vam dobro došao predah od kuhanja i da se nećete požaliti na ukusne zalogaje ili svečani ručak u gradu.
Evo gdje u Zagrebu možete pojesti fini ručak za Badnjak!
Fuliranje u Esplanadi
Fuliranje ima nestvarno dobar meni za Badnjak! Restorani u svojim kućicama od 11 do 23h nude pravo carstvo ribljih specijaliteta; Esplanada kuha bakalar na bijelo i crveno, Good Kut priprema lignje, Restač radi tuna steakove, paštetu od bakalara i stonske kamenice, dok Taik u ponudi ima kozice, losos i Jakobove kapice! Naravno, čekat će vas i velika ponuda alkoholnih pića; kuhano vino, kuhani gin, rakije i pjenušci.
Bistro Pod Zidom
U bistrou Pod Zidom priprema se veličanstveni ručak, dostupan ekskluzivno za Badnjak. U ponudi će biti bakalar s krumpirom, goveđi tartar, dimljene dagnje, biftek s tartufima, file bijele ribe, hobotnica, gof i grdobina. Svoj stol na vrijeme rezervirajte na www.podzidom.hr.
Restoran Boban
Boban je na Badnjak otvoren 11.30-18:00h. U ponudi je, između ostalog, fini bakalar na mornarski za 92 kn – trenutno primaju rezervacije za Badnjak, pa rezervirajte svoj stol na broj 01/4811-549.
Restoran Vodnjanka
Restoran Vodnjanka za Badnjak kuha bakalar na šugo, paštetu od bakalara, bakalar u tempuri te bakalar s pasuticama, a osim posjeta restoranu koji radi do 18 h, narudžbe su dostupne i za pick up! Ako ne stižete sami kuhati, Vodnjanka spašava stvar svojim specijalitetima od bakalara! Potrebno je samo unaprijed rezervirati stol ili naručiti hranu na 01/2020-597.
Bistro Beštija
Bistro Beštija priprema pravi, veseli Badnjak s live muzikom i slasnim ribljim menijem! “Menu a la Badnjak” sadrži paštetu od tune, bakalar na bijelo ili crveno, cheescake s biklom te čašu vina po izboru. Poseban meni za Badnjak u tri slijeda može se naručiti za 250 kn, te uživati u čaši vina na račun kuće!
Sopal
U Sopalu slavlje Badnjaka traje 10:00-17:00 h uz bakalar i zanimljiv glazbeni program!
Foto: PR, Instagram