Jutra su poznata po zdjeli ukusne zobene kaše koju dodatno zasladimo medom, obogatimo grčkim jogurtom i voćem i spremni smo za dan u pokretu. No, bez obzira koliko nam nešto bilo ukusno, može postati dosadno ukoliko se prečesto konzumira. Stoga su nove ideje za zdrav i ukusan doručak uvijek dobro došle. U posljednje vrijeme društvene mreže obilaze slike doručka koji je postao alterntiva dobroj, staroj zobenoj kaši. Riječ je o zdjeli slatkog krumpira, odnosno batata.
Ova zdrava namirnica lako se priprema, a potrebno je puno manje vremena da se pretvori u obrok nego klasični krumpir. Stoga ne čudi da su ranoraniocima posebno zanimljive zdjele kremastog batata. Batat će zadovoljiti naše dnevne potrebe za vitaminima A i C, a također je bogat i željezom, kalcijem, ugljikohidratima i betakarotenom.
Jutarnja zdjelica batata
- batat
- mrkva
- maslac
- muškatni oraščić
- sol
- chia sjemenke
- voće po želji
- grožđice
Batat kuhajte petnaestak minuta. Ukoliko želite dodatno pojačati slatkoću, skuhajte još jednu mrkvu. Sve zajedno izmiksajte i pretvorite u kašicu. Umiješajte rastopljeni maslac, chia sjemenke, sol i muškatni oraščić kojim ćete postići punoću okusa. Na vrh poslažite bobičasto voće i narezane banane ili bilo koje drugo voće koje volite. Po svemu pospite grožđice i uživajte u jutarnjem obroku koji lako može postati vaše omiljeno jelo.
Foto: Instagram