Od kako smo zakoračili u mjesec ljubavi i karnevala ne prestajemo razmišljati o krafnama, omiljenoj poslastici čije je vrijeme napokon stiglo. Iako su karnevali u velikom broju otkazani i odgođeni, okruglih slastica koje nam još od kada znamo za sebe obilježavaju ovo veselo razdoblje, nismo se spremni odreći. U vremenima kada nam je puno toga poznatoga na neki način oduzeto i zabranjeno, još se više veselimo malim stvarima i običajima koji nas vežu uz bezbrižna vremena. Krafne su jedno od takvih, nostalgičnih jela, a ne znamo nikoga tko ne voli uživanje u savršeno mekim, slatkim lopticama s neodoljivim punjenjima.
Domaće krafne na terasi A most unusual gardena
Omiljeno odredište svih zagrepčana, A most unusual garden od danas ujutro u svojoj ponudi ima i krafne! Dolaze u šest okusa; klasična marelica, Nutella, vanilija, pistacija, malina i kremasti lješnjak. Za njih su zaslužne vrijedne cure iz Neka jedu kolače. Pod vodstvom pastry chefice Ivane Čuljak-Lošić već neko vrijeme svojim kolačima i tortama uveseljavaju posjetitelje A most unusual gardena.
U ponudi su i Classic box s tri krafne te Chef’s Choice box s tri krafne koji su dostupni na i Woltu.
Krafne su inače tradicionalno jelo poklada, razdoblja prije korizme u kojem se priređuju povorke maškara, kostimirani plesovi i zabave. Odatle dolazi i narodni naziv za krafnu – pokladnica.
Foto: Instagram, Unsplash