Otkad se prije 10 godina manifestacija Tjedan restorana počela odvijati kod nas, dobili smo priliku otići u mnoge restorane koje možda inače nikad ne bismo posjetili, a pristupačna cijena menija s tri slijeda daje nam priliku isprobati brojna fantastična jela u deset dana hedonističkog uživanja u svakom zalogaju.
Unatoč čudnim i drugačijim vremenima u kojima se nalazimo, 21. Tjedan restorana održat će se kao i do sada, točnije počinje danas. Kako će sve skupa izgledati s obzirom na najave uvođenja obaveznog nošenja maski u svim zatvorenim prostorima, ostaje za vidjeti, ali jedno je sigurno – idućih deset dana imamo priliku, uz oprez i poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka, uživati u jelima po cijeni od 100 i 125 kuna.
Najukusniji tjedan u godini
Manifestacija Tjedan restorana već je desetu godinu za redom omiljena kod svih koji vole uživati u gastronomiji. To je prilika da posjetimo restorane koje tijekom godine nismo u mogućnosti posjetiti, ali i prilika da organiziramo ugodna druženja s obitelji i prijateljima uz izvrsnu hranu.
Najukusniji tjedan traje do 18. listopada, a u akciji sudjeluje 70 restorana iz cijele Hrvatske. Svi oni će u 10 dana ponuditi 630 predjela, glavnih jela i deserata po fiksnoj cijeni od 100 kn za ručak te 125 kn za večeru. Većina restorana u ponudu ima uključen aperitiv ili čašu vina. Vrijednost ponuđenih jela u redovitoj je ponudi minimalno 50% veća.
Ove godine akciji su se pridružili i neki novi restorani poput Brokenships Bistroa na Gornjem gradu, restorana Tajer u Zvonimirovoj, Lanterne na Dolcu i Uspinjače u Tomićevoj kad govorimo o Zagrebu. Popis svih restorana u kojima možete uživati u jelima po promotivnoj cijeni možete pronaći ovdje.
Inače, manifestacija Tjedan restorana inspirirana je sličnim akcijama koje se održavaju u svjetskim metropolama poput New Yorka i Londona. Cilj je omogućiti što većem broju građana posjet restoranima, promocija restoranske kulture, poticanje interakcije ugostitelja i posjetitelja restorana te oživljavanje gastro scene Hrvatske.
Foto: Marija Laća, Dvorac Mihanović, Brokenships Bistro