Idući tjedan, u petak 19. svibnja u Zagrebu započinje Gastro Best Fest, festival domaćih specijaliteta. Čak deset dana Zagrepčani i njegovi mnogobrojni turisti moći će uživati u najboljim hrvatskim i inim okusima i to u samom srcu Zagreba, na Europskom trgu od 19. do 28. svibnja, svakodnevno od 11 do 23 sata.
Festival doživljaja, festival atmosfere, dobre muzike i najboljih okusa priprema za svoje goste raznovrsne specijalitete, delicije – od autohtonih, izvornih, lokalnih, tradicijskih do svega onoga što je Hrvatska usvojila, prihvatila i nudi poput bosanske, turske, talijanske, austrijske i drugih kuhinja.
Po prvi put na jednom mjestu nudit će se soparnik, uštipci, čobanac, grah, štrukle, brudet, pljukanci s tartufima, sir i vrhnje, pljeskavice, roštilj, lignje, srdelice, čobanac, japrak, teleća jetrica, Jelačić šnite, Skradinska torta, buhtle, štrudle, fritule i kroštule.
Ove, ali mnoge druge poznate specijalitete pripremat će neki od kreativni domaći restorani, bistroi i slastičarnice kao što su Lari&Penati, Amelie, Cukeraj, Cheese bar, Sofra, Green Hut, La Štruk, Srdela bar, Meat District, Rakijarnica, Kuća pršuta, Lokuma i Natura bar. Na dnevnoj bazi na Europskom trgu u dvije kućice gostovat će i mnogi poznati chefovi i restorani pa će tako istarske delicije pripremati i istarska konoba Bujščina, žabe i jegulje Đuđa i Mate iz Metkovića, svoje delicije spravljat će i Konoba Opat Ante Božikova, Konoba Boba Vjeke Bašića iz Murtera, Toto’s iz Palmižane i mnogi drugi…