Da se na ovogodišnjem najbogatijem Adventu u Zagrebu itekako dobro jede, to već svatko zna. Osim standardne ponude kobasica, kuhanog vina i germknedli, isprobavali smo i razne druge delicije te modernizirane street food varijacije klasika.
Bilo kuda, fritule svuda
Teško da možete prošetati dva metra duž adventskih kućica, a da ne naiđete na fritule. Klasične, u plastičnoj čaši, prelivene čokoladom ili posute šećerom uvijek su go to rješenje kada se ne nudi ništa bolje, no ova sezona im je donijela nadogradnju. I obje se varijante mogu isprobati na Fuliranju koje je proglašeno najboljom adventskom lokacijom ove godine, dijelom zbog svoje inovativne ponude.
O prvoj smo već pisali i to je prava gourmet poslastica slastičara Roberta Hromalića – velika fritula punjena jabukama i kremom od vanilije. A druga dolazi iz kućice 50 A Burger & Champagne Bar i inspirirana je američkim korijenima ovog burger restorana koji se inače nalazi na Europskom trgu.
Naime, kako u Americi vole pržene stvari, tako se fritule savršeno uklapaju u koncept. Desert poznat kao fried Oreos prenijeli su na naše područje i zapravo dobili fritulu punjenu Oreo keksom. Keksi se umaču u tijesto i prže u ulju za savršeni grešni zalogaj.
Ako su vam prazne fritule dosadne, a grožđice natopljene rumom ne preferirate, onda je varijanta s Oreosima možda savršena za vas. Potražite je na Strossmayerovom trgu.
Foto: Nika Mokos, Instagram, 50 A Burger & Champagne Bar