Zašto posezati za kupovnima, kad pahuljice uz malo truda možete napraviti i kod kuće, s okusima koje iskombinirate sami i uživati u vlastitoj kreaciji.
Nekad treba razbiti monotoniju chia pudinga, zobene kaše i smoothie zdjela, iako možda s nečim manje zdravim. Pahuljice s mlijekom definitivno će vas vratiti u djetinjstvo, a ovisno o brašnu i dodacima možete napraviti i bezglutensku varijantu.
Ako pahuljice nećete kombinirati sa zdjelicom mlijeka ili kakaa, dobro će doći i kao grickalice, a ovaj jednostavni doručak možete pripremiti s djecom i dobro se zabaviti.
Na raznim blogovima možete pronaći i razne recepte, pahuljice različitih vrsta koje imitiraju kupovne varijante, a mi donosimo recept za čokoladne pahuljice.
125 g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
25 g bademovog brašna
25 g kakaa u prahu
4 žlice meda ili javorovog sirupa
1 žlica grčkog jogurta
1 bjelanjak
nekoliko kapi ekstrakta vanilije
Pomiješajte suhe sastojke pa im dodajte mokre i sve dobro izmiksajte u jednoličnu smjesu. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, oblikujte smjesu u malene kuglice, posložite ih na papirom obložen lim za pečenje i pecite sveukupno 15 minuta. U 10 minuti protresite kuglice da ne zagore. Pustite da se dobro ohlade nakon pečenja prije nego ih poslužite, a spremljene u staklenku mogu izdržati oko tjedan dana.
Foto: Instagram