Nema toga što već nije bilo rečeno ili napisano o čokoladi, tom omiljenom slatkišu kojeg svi volimo. Crna, mliječna, bijela, s lješnjacima, punjena, s keksom… ali sirova? Veganska? Biste li probali i to? Mi garantiramo da je odlična, u nastavku pronađite recept.
Potrebno vam je:
1 šalica kakao maslaca (rastopljenog)
Pola šalice kakao praha
Žličica vanilije u prahu
2 žlice kokosovog ulja (rastopljenog)
3-4 žlice agavinog sirupa ili kokosovog šećera
2 žlice kokosovog brašna (sitno mljevenog)
Rastopite kakao maslac iznad pare, a zatim dodajte ostatak sastojaka i dobro promiješajte. Na kraju, dodajte šaku badema, suhe murve i i goji bobica (ili drugog suhog voća po vašem izboru). Ulijte čokoladu na pleh, omotan papirom, i stavite u hladnjak na barem sat vremena. Izrežite na kockice i uživajte u čokoladi bez umjetnih okusa, aditiva i emulgatora!
Sve proizvode možete pronaći na webshopu Biosvijet.hr.