Osam vrhunskih brendova čiji dizajn volimo i pratimo – uskoro na Zagreb Design Weeku
Osam vrhunskih brendova čiji dizajn volimo i pratimo – uskoro na Zagreb Design Weeku

Osam vrhunskih brendova čiji dizajn volimo i pratimo – uskoro na Zagreb Design Weeku

ZGDW Furniture Show ove godine donosi osam vrhunskih brendova. Predstavljaju se Tvin, Nunc i Artisan poznati po vrhunskoj obradi drva, Slovenski proizvođači rasvjetnih tijela Vertigo Bird i Tokio, Conture namještaj za eksterijer, umjetnički obrt Majan&Majcan i Selectedd koji predstavlja danski brend Louise Roe.

Studio Orson Welles inspiriran Jeanom Prouvéom, izgrađen je 1957. godine za snimanje zvuka. Dok se u dvorani obučenoj u drvo, prikazivao film, simfonijski orkestar je svirao i glazba se u tonskim studijima usklađivala sa slikom. Spektakularni prostor sada će biti scenografija za namještaje. Na velikom platnu će se prikazivati fotografije Ankice Ursić Molnar, motivi slavonskih šuma, izvora neprocjenjivog drva, resursa za izradu namještaja.

Ankica Ursic Molnar 3
Ankica Ursic Molnar 4

Tvin – predstavlja se prvi put

Tvin, najveći proizvođač masivnog namještaja u regiji prvi će se puta predstaviti na ZGDW Furniture Showu. Svaki komad Tvinova namještaja, izrađen je od drveća iz hrvatskih šuma, a kao vodeći proizvođač namještaja u regiji, Viroviticu malo po malo stavljaju na svjetsku mapu dizajna namještaja. S tradicijom duljom od 150 godina Tvin danas izvozi oko 83% svojih proizvoda, sa značajnim tržištima u inozemstvu.

Tvin 1
Tvin 2
Tvin 3
Tvin 4
Tvin 5
Tvin 6

Vertigo Bird -bezvremenski dizajn sa slovenskim potpisom

Vertigo Bird suvremena je slovenska marka rasvjetnih tijela osnovana 2008. godine. Od svog pokretanja intenzivno surađuju sa slovenskim i međunarodnim dizajnerima i arhitektima kako bi izgradili raznoliku i uvjerljivu kolekciju rasvjete koja ispunjava niše između visokokvalitetne dizajnerske rasvjete i svakodnevne standardizacije. Vertigo Bird njeguje razvoj bezvremenskih dizajna prilagođenih arhitektonskom kontekstu, kako za stambene, tako i za komercijalne prostore. Kolekcija nudi niz izbora, po narudžbi, na temelju individualnih stilskih preferencija i zahtjeva. Vertigo Bird transformira obične i arhetipske oblike u nepredvidive i privlačne nove dizajne.

Vertigo Bird Borderline Big foot 11
Vertigo Bird DWLJ - Funnel floor 1
Vertigo Bird DWLJ - Kokeshi 2
Vertigo Bird Funnel susp. 11
Vertigo Bird Treelight 11

Nunc – naglasak na razigranosti i minimalizmu

Nunc je tvrtka koja stoji iza proizvodnje razigranog, minimalističkog, outdoor i indoor namještaja te uredskog namještaja. Nuncov dizajnerski jezik oblikovan je spajanjem različitih kultura prisutnih u naslijeđu regije, od srednjoeuropske i mediteranske kulturne baštine pa sve do elemenata otomanske tradicije. Ogromna kulturna baština utjelovljena u Nuncovoj zbirci bila je njihov glavni poticaj tijekom godina da započnu prevođenje iz prošlosti u današnje vrijeme. Nuncovi korijeni leže u namještaju od punog drva i ploča od drva Ancona grupe i njenom dvadeset godišnjem naslijeđu, kombinirajući tradicionalni zanat obrade drveta sa sofisticiranom industrijskom proizvodnjom.

Nunc 1
Nunc 3
Nunc 4
Nunc 5
Nunc 6

Artisan – umjetnost izrade namještaja

Artisan kroz svoje višegodišnje iskustvo u obradi drveta, razvio je vrhunsku proizvodnju namještaja od punog drveta, koja uključuje sve, od dizajna do završne obrade. Artisan je specijaliziran za ručno rađen namještaj te surađuje s brojnim međunarodnim dizajnerima kako bi razvili visokokvalitetne i estetski inovativne proizvode. Pored toga, njihova proizvodnja obuhvaća ekološki osviještene principe, uključujući maksimalno korištenje drveta i zelene krovove na novim poslovnim objektima.

Artisan 1
Artisan 2
Artisan 3
Artisan 4
Artisan 5

Stolarski studio Majcan&Majcan

Pravo otkriće je mali dragulj, high-end stolarski studio Majcan&Majcan koji se prvi puta predstavlja na ZGDW-u. Radionica specijalizirana za izradu finog namještaja i manjih drvenih predmeta za svakodnevnu upotrebu braće Tomislava i Mateja Majcana iz okolice Bjelovara. Na ZGDW Furniture Showu izlagat će poličare, drvene posude, vaze te manje stolce. Kolekcija će biti izrađena u lokalnom, hrvatskom orahu i jasenu, vrhunskim materijalima koji su samostalno prikupljeni u neposrednoj blizini radionice.

MAJCAN&MAJCAN
MAJCAN&MAJCAN
MAJCAN&MAJCAN
MAJCAN&MAJCAN
MAJCAN&MAJCAN

CONTURE – inovacija, vrhunski materijali i minimalistički dizajn

CONTURE, inovativan proizvođač namještaja iz Zagreba lansiran lani na ZGDW-u, ove će godine premijerno predstavit liniju inovativnog pokućstva za vanjsku uporabu. Izbor vrhunskih materijala i boja i minimalistički dizajn aluminijskih konstrukcija, u kombinaciji s prirodnim kamenom, čini razliku u smjeru luksuza i uživanja, vjerujući da i domaći dizajn može ponuditi najbolje.

Dizajnirana po mjeri čovjeka, uz spoznaju da svi živimo, volimo i opuštamo se drugačije, kolekcija je ponosna na modularni karakter elemenata. Naslonjači, ležaljke, sofe i otomani lako se prilagođavaju osobnim željama, dok je majstorstvo izrade i inzistiranje na kvaliteti urodilo korištenjem samo najboljih materijala, otpornih na utjecaje prirodnih elemenata, kao i naprednih tekstila s vlaknima zaštićenim od degradacije uzrokovane vodom, suncem, vjetrom i solju.

Conture fotke Design Week_2024
Conture fotke Design Week_2024
Conture fotke Design Week_2024
Conture Chillero_Blue_1200x1200px

Selectedd x Louise Roe

Selectedd, zagrebačka dizajnerska trgovina, galerija i knjižara, u suradnji s Louise Roe, inovativnim brendom za unutarnje uređenje sa sjedištem u Kopenhagenu, na ZGDW-u će predstaviti odabrane dijelove glavne kolekcije koju je dizajnirala sama Louise Roe Andersen. Naglašavajući europsko zanatstvo, kolekcija se sastoji od predmeta izrađenih isključivo od prirodnih materijala i obuhvaća sve od namještaja do predmeta za uređenje interijera — posuđa, vaza, lampi i tekstila.

Brend se fokusira na istraživanje dizajna kroz umjetničku intuiciju uz poštovanje prema organskim materijalima poput travertina, čelika, stakla i drva. Ekscentričnost dizajna Louise Roe očituje se u najsitnijim detaljima, vidljivim u složenoj mreži keramičkih cijevi „Halo“ svjetlosne skulpture, organskim linijama „Pirout“ vaza, „Balloon“ vazama te ručno zavarenom, poliranom, stolnom priboru od nehrđajućeg čelika. Kompozicija Louise Roe kolekcije prikazuje niz brutalističkih objekata koji funkcionalno doprinose novoj estetskoj harmoniji.

Selectedd x Louise Roe 1
Selectedd x Louise Roe 2
Selectedd x Louise Roe 3
Selectedd x Louise Roe

Tokio  – inspiriran japanskom profinjenošću

U studijima Jadran filma od 25. do 29. rujna imat ćete priliku razgledati i proizvode slovenske tvrtke Tokio koji uključuju namještaj i rasvjetu. Dizajnirani su inspirirani japanskom profinjenošću koju krasi jednostavnost, detalji i vrhunska tehnologija, a izrađeni su preciznošću vještih majstora. Svi ti aspekti osiguravaju bezvremenski izgled i prvi su izbor poslovnih, akademskih, znanstvenih i umjetničkih profesionalaca.

Ulaz na ZGDW je slobodan. Više informacija na stranici: http://zagrebdesignweek.com/

Tokio._1
Tokio._3
Tokio._4

Foto: PR

Učitati još
Zatvori