Počeo je Zagreb Clown Festival – evo gdje ovoga vikenda gledamo svjetske umjetnike
Počeo je Zagreb Clown Festival – evo gdje ovoga vikenda gledamo svjetske umjetnike

Počeo je Zagreb Clown Festival – evo gdje ovoga vikenda gledamo svjetske umjetnike

U Zagrebu se ovoga vikenda ponovno održava Zagreb Clown Festival, a super predstave ćemo do nedjelje moći gledati na nekoliko lokacija u Zagrebu. Sve je počelo jučer predstavom JUST WAIT danske trupe Teater Gry. Evo što nas sve čeka ovih nekoliko dana pred nama punih smijeha i zabave.

5. Zagreb Clown Festival kojeg i ove godine organizira zagrebački Triko Cirkus Teatar publici, koja do nedjelje dođe u KUC Travno, Božidara Magovca 17, garantira zabavu uz vrhunske umjetnike neverbalnog teatra. Predstave, skečevi, izvedbe, razni kostimi i umjetnici iz cijelog svijeta stigli su u Zagreb i garantiraju dobru zabavu svima od najmlađih do najstarijih.

Čakovečka trupa MIM_foto_ Ivan Marenić_3

Nakon jučerašnjeg sjajnog otvorenja večeras u 20 sati na programu je jedna od najvećih klaunesa ovog doba – Gardi Hutter s predstavom THE BRAVE JANE, prevedeno na hrvatski  IVANA ODVAŽNA.

Za one koji večer odluče produžiti u smijehu i zabavi, u prostorima Triko Cirkus Teatra, u Vlaškoj 92, skeč će izvesti broadwayski dvojac Bill Irwin i David Shiner koji su za predstavu Fool Moon 1999. dobili i nagradu Tony. Iznenađenje je to ovogodišnjeg festivala, a njihov nastup počet će u 22:30 sati. Posjetitelji će se moći susresti u razgovoru uživo s četiri velika svjetska klaunska imena – Billom Irwinom, Gardi Hutter, Davidom Shinerom i Johnom Towsenom. Razgovor će se prenositi live na YouTube kanalu Triko Cirkus Teatar.

Subota je za klaunske predstave

Festival kojem je tema tijelo i predrasude u subotu na pozornicu KUC-a Travno dovodi Uga Sancheza Jr. i njegovu predstavu UGO SANCHEZ WANTS TO PLAY kojom tematizira golo tijelo kao nezaštićeno i izloženo, a ne kao što bi na prvu rekli kao provokaciju. U subotu je na programu i prikaz snimke predstave SNOVI HARLEQUINA Ire Seidensteina.

U nedjelju se festival zatvara predstavom eMe španjolskog klauna Carla Môa, a suočava nas s osakaćenim tijelom, a priprema se i koncert iznenađenja. Sve predstave počinju u 20:00 sati. Za cijelo vrijeme trajanja festivala, do nedjelje, otvoren je i CLOWN CAFFE, mjesto susreta umjetnika i publike u Vlaškoj 92.

Kompletni program možete pronaći na stranici Triko Cirkus Teatra.

Ulaznice su dostupne na: www.ulaznice.hr, rezervacije za predstavnike medija, grupne kao i festivalske ulaznice možete kupiti kontaktirajući Triko Cirkus Teatar na ivana.triko@gmail.com.

Mjesta događanja: KUC Travno, Božidara Magovca 17, Zagreb, Triko Cirkus Studio, Vlaška 92, Zagreb.

Foto: Ivan Marenić

Učitati još
Zatvori