Tea Jurišić nacrtala je novi mural na Baćinskim jezerima
Tea Jurišić nacrtala je novi mural na Baćinskim jezerima

Tea Jurišić nacrtala je novi mural
na Baćinskim jezerima

Hrvatska street art majstorica Tea Jurišić iz kolektiva Graffiti na Gradele oslikala je promatračnicu za bioraznolikost na Baćinskim jezerima, u dolini Neretve.

tea-jurisic-mural-bacinska-jezera36

Promatračnica za bioraznolikost na Baćinskim jezerima proteklih dana preobrazila se u malo umjetničko djelo. Prekrasne i autentične motive prirode potpisuje Tea Jurišić, Pločanima već poznato ime jer je autorica i velikog murala kitesurfera i motiva Neretve u Ulici Vladimira Nazora. Inicijativa je ovo Grada Ploča s namjerom da se kroz neko vrijeme mnoge lokacije u Pločama i okruženju ukrase kroz umjetničku intervenciju.

tea-jurisic-mural-bacinska-jezera26
tea-jurisic-mural-bacinska-jezera3
tea-jurisic-mural-bacinska-jezera10
tea-jurisic-mural-bacinska-jezera14
tea-jurisic-mural-bacinska-jezera19
tea-jurisic-mural-bacinska-jezera23

Izvedba je trajala tri dana, a osim promatračnice, oslikan je i zid.

„Napravila sam istraživanje o vrstama ptica koje obitavaju na ovom području i odabrala nekoliko koje su mi se činile prepoznatljive i zanimljive, poput čaplje, kormorana, divlje patke… Nastojala sam s tonovima boja uklopiti kućicu što više u okoliš, a da u isto vrijeme bude u mom crtačkom stilu i da kod prolaznika izazove zastajanje i promatranje“, rekla je Tea Jurišić kojoj, iako ima iskustva i s puno većim površinama i visinama, ovo djelo nije bilo nimalo lako za izvesti.

„Lokacija je bila jako izazovna, pogotovo donji zid koji je smješten skoro iznad vode. Odmah ispod zida je strma površina na koju nije bilo moguće postaviti skelu, tako da sam kroz tri dana dana prošla malu “alpinističku školu”, dok sam pokušavala dosegnuti svaki dio površine zida. To je bilo izuzetno naporno, a nije pomagalo ni sunce koje je bilo nemilosrdno već od 9 ujutro. S druge strane, sama lokacija oslikavanja je bila jedna od najljepših na kojima sam radila, mir, tišina i predivno jezero oko mene“, zaključila je Tea.

Uskoro će na području Ploča osvanuti još jedan mural, najavljuju nam organizatori, a kojeg s nestrpljenjem očekujemo.

tea-jurisic-mural-bacinska-jezera29
tea-jurisic-mural-bacinska-jezera30
tea-jurisic-mural-bacinska-jezera33
tea-jurisic-mural-bacinska-jezera36
tea-jurisic-mural-bacinska-jezera38

Foto: Ivan Đelmić

Učitati još
Zatvori