Stripovi, street art, glazba, izložbe i buvljak – sutra počinje OHOHO!festival
Stripovi, street art, glazba, izložbe i buvljak – sutra počinje OHOHO!festival

Stripovi, street art, glazba, izložbe i buvljak – sutra počinje OHOHO!festival

Od četvrtka pa sve do nedjelje Zagreb ponovno postaje domaćin festivala stripa i street arta. OHOHO!festival sutra otvaraju dvije izložbe, promocija fanzina i sjajan plesnjak. Ovih dana odvijat će se bogat program, od glazbe, crtanja, buvljaka, izložba, predstavljanja stripova. Sve se odvija na dobro poznatoj zagrebačkoj lokaciji – AKC Medika (Pierottijeva 11).

OHOHO festival u Medici

OHOHO!festival je prostor za kreativnost, stvaralaštvo, diskusiju i razmjenu suvremene strip i ulične umjetnosti umjetnika i umjetnica koji stvaraju underground i alternativnu umjetnost prema DIY poetici. Fokus festivala je na recentnoj uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu, a festivalski eventi – crtačke/muralističke akcije, radionice, rezidencija, izložba i razgovori – usmjereni su svima zainteresiranima za medij nezavisnog plakata, grafike, ilustracije i stripa. Festival organizira AKC Attack i četvero umjetnika i umjetnica: Lea Kralj Jager, Marko Dješka s kojim smo o festivalu i razgovarali prošle godine i Antonija Bačić.

Otvorenje festivala je s dvije izložbe

Izložba strip-tabli iz aktualnog OHOHOzina#6 popraćena strip tablama Stripotetki, autorskog kolektiva iz Srbije, te radovima gošće iz Češke ‘ToyBox’ u Galeriji Siva na katu.

Izložba Woman Power in Comics (WOMCOM)

AKC Attack je ove godine domaćin za internacionalnu rezidenciju ženskog stripa WOMCOM i posljednji ovogodišnji modul odvija se upravo u Zagrebu sa završnom izložbom strip-radova nastalih na dvotjednoj rezidenciji. Odvija se u Infoshopu Pippilotta.

Promocija OHOHOzina #6

Istu večer slijedi Promocija novog broja OHOHOzina #6 posvećenog temi HOROR MANGA. Do sada najveći broj OHOHOzina (280 strana) iscrtali su čak 32 autora/ice od kojih su 2⁄3 ženske autorice stripa! Promocija će ujedno biti i okrugli stol/predstavljanje mladih autora i autorica iz broja. Sve se odvija u dvorištu Medike.

ohoho festival 21

Plesnjak za kraj četvrtka

Otvorenje ne bi bilo otvorenje da se zapleše uz pokoji hit. Pa će tako glavni krivac za sutrašnji muskulfiber svih plesača biti DJ Yugolovia. Kako kažu organizatori, odvest će nas na magično putovanje kroz zlatne godine jugoslovenske plesne scene. Pripremite se na uživanje u šarmu slatkih melodija iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih. Obucite svoje najudobnije plesne cipelice i zaboravite na europsko vrijeme jer će noć trajat danima. Party je u klubu Attack.

ohoho festival2

Petak i subota (20. i 21.9.)

Strip-promocije u petak i subotu odvijat će se u dvorištu Medike. Među njima su ekskluzivna izdanja koja prvi puta ugledavaju svjetlo dana upravo na OHOHO festivalu. Strip-album ‘Dovojačke oči’ strip-autora Iztoka Sitara iz Slovenije, strip-fanzin ‘Majdanska garaža #3’koji nam stiže iz Solina sa Vinkom Barićem (Lavandeman, Barokni čovjek). Sitotisak izdanja Partizanprinta (Makedonija). Strip albumi iz izdavaštva udruge Hrvatski autorski strip: Abadon (Mihael Bađun), Doživljaji Fabijana Puha (Damir Ercegović) i Crna Željka (Marko Dješka).

Specijalna gošća festivala je Jana Adamović, strip autorica iz Srbije koja je i donijela izložbu Stripotetki, te će predstavljati i omnibus izdanje ženskih autorica ‘Kod Kuće’. Oslikavanje Medike je neizostavan segment ovog festivala, stoga dođite i uživajte u crtanju i razgovoru s umjetnicima.

Jednodnevna radionica kolaža s Petjom Kolenko održat će se u petak. Prijave na radionicu su na linku.

Buvljak i glazbeni program svaki dan

Posjetite Buvljak u dvorištu Medike svaki dan za vrijeme trajanja festivala. Na njemu ćete moći pronaći različita strip izdanja, albume, časopise, grafike, DIY merch, te plakateriju Partizanprinta (Makedonija), Matrijaršije (Srbija) i još mnogo toga. Glazbeni program će se odvijati svaku večer u AKC Medika.

Foto: Instagram, Dupe

Učitati još
Zatvori