Nikica Jurković ima izložbu u Kleti na petak 13.
Nikica Jurković ima izložbu u Kleti na petak 13.

Nikica Jurković ima izložbu u
Kleti na petak 13.

Sutra, na petak 13. u Klet dolazi @ovo_je_patka. Jedan od predvodnika nove i zanimljive struje, zagrebački umjetnik Nikica Jurković predstavit će zagrebačkoj publici novi limitirani merch u suradnji sa BG finnest @acidform.

nikica-jurković-journal9

Nikica Jurković

Ovaj tridesetčetverogodišnjak koji trenutno živi na relaciji Zagreb – Beograd, od početka svojeg djelovanja zapeo je za oko ljubiteljima umjetnosti različitim projektima koje provlači kroz svoj likovni razvoj. Ova izložba koncipirana oko Patke.

“OVO JE PATKA je otvoreni koncept. Nema definirano značenje. Patka se prilagođava vremenu i prostoru.. i mijenja boju šešira. Ne znam ni sam gdje ide ta Patka. Doživljavam ju kao ikonu ili simbol ovog vremena. Vidim ju po učionicama, radnjama, domovima, restoranima i ostalim objektima na zidu. Vidim ju kao i odjevni brend, možda i trend, nikad ne znaš…kako sam počeo pratiti Patku tako su mi ljudi počeli slati razni sadržaj s motivom patke, stvarno je fascinantno koliko je zastupljena.”– rekao nam je Nikica u intervjuu kada smo ga posjetili u njegovom zagrebačkom atelieru.

nikica-jurković-journal2

Izložba u Kleti

U Kleti će tako sutra od 18 sati biti itekako živo. Edicija je limitirana na 30 ukletih majica tako da Nikica poručuje da budete brzi ako želite ugrabiti svoj primjerak. Bit će također Ovo su Pačići, crni pačići i mogući preorderi prethodnog Patkinog mercha. Za muziku će se pobrinuti @stellarcompanion , @giancarlo_parmigiani i @glazbena.kuhinja.

Dovedite decu. – stoji u objavi na Instagramu, stoga se nemojte ustručavati.

Klet

Nekad zapuštene garaže u dvorištu haustora Ilice 73, danas su obnovljeni prostori s vizijom promidžbe i razvoja alternativne i urbane kulturne scene kroz multidisciplinarnu kreativnu izložbeno-interaktivnu praksu uz poseban fokus na pružanje mladim umjetnicima prostor za izražaj. Studio Galerija Klet u kratkom roku postalo je omiljeno mjesto zagrebačke umjetničke scene.

Foto: Martina Movrić

Učitati još
Zatvori