Počela je kulturna manifestacija Jesen na Jarunu.  Evo što nas sve čeka do kraja godine
Počela je kulturna manifestacija Jesen na Jarunu.  Evo što nas sve čeka do kraja godine

Počela je kulturna manifestacija Jesen na Jarunu. Evo što nas sve čeka do kraja godine

Ove jeseni, Jarun postaje novo kulturno središte grada Zagreba. U organizaciji Triko Cirkus Teatra, u suradnji s Gradskom knjižnicom Staglišće i uz podršku Grada Zagreba, pokrenut je bogat kulturni program nazvan Jesen na Jarunu.

Od kazališnih predstava do cirkuskih performansa i književnih događaja, Jesen na Jarunu ima ponešto za svakoga. Sadržaji su prilagođeni svim generacijama, a sve aktivnosti odvijat će se na različitim lokacijama unutar kvarta.

jesen-na-jarunu3

Raznolik program za sve generacije

Kroz projekt Jesen na Jarunu, svi posjetitelji mogu očekivati niz kulturnih događanja podijeljenih u tri glavna dijela: kazalište, cirkuske performanse i književnost. Svaka od ovih cjelina nudi bogat sadržaj za različite dobne skupine – od djece do odraslih. Bilo da dolazite s obitelji, prijateljima ili sami – bit će zanimljivosti za svakoga.

jesen-na-jarunu4

Kazališne predstave za sve uzraste

Posebna pažnja posvećena je kazališnim predstavama koje su prilagođene različitim generacijama. Tako će najmlađi moći uživati u zabavnim i edukativnim predstavama, dok odrasli mogu očekivati predstave s humorističnim i umjetničkim prizvukom.

jesen-na-jarunu6

Za djecu, tu je predstava Internet Genijalci koja na duhovit način prikazuje svijet tehnologije i društvenih mreža, pomažući im da bolje razumiju suvremeni digitalni svijet. Za odrasle posjetitelje, tu je komična predstava Zaboravi na Dulcineu, koja će ih nasmijati do suza. Također, ne smijemo zaboraviti ni glazbeno-scensku izvedbu “Od tišine do glazbe” koja će, uz klavirsku pratnju, kroz zanimljive priče pružiti povijesni pregled razvoja glazbe. Ova predstava idealna je za cijelu obitelj jer će jednako uživati najmlađi i najstariji posjetitelji.

jesen-na-jarunu1

Cirkuski performansi i ulična umjetnost

Za one koji uživaju u uličnim performansima i cirkuskoj atmosferi, Jesen na Jarunu nudi posebno osmišljene događaje. Triko Cirkus Teatar oduševit će publiku svih dobnih skupina kroz razne performanse, kao što je Ludionica, koja spaja cirkuske vještine i radionicu. Djeca, roditelji i svi zainteresirani imat će priliku naučiti kako žonglirati, hodati na štulama ili se okušati u jednostavnim akrobacijama. Ova interaktivna izvedba održavat će se ispred Knjižnice Staglišće, a pruža savršenu kombinaciju umjetnosti, edukacije i zajedništva.

jesen-na-jarunu5

Na Jarunskoj tržnici, performans “Teret naslijeđa” istraživat će ulogu žena kroz povijest, fokusirajući se na simboliku svakodnevnih radnji koje su žene obavljale kroz stoljeća. Ovaj snažan umjetnički izraz osvijestit će publiku o važnosti povijesne uloge žena u društvu.

jesen-na-jarunu2

Književni program za najmlađe

Za najmlađe posjetitelje, Jesen na Jarunu nudi interaktivne književne programe poput predstave Buđenje, koja djecu potiče na čitanje i darivanje knjiga. Ova predstava idealna je za roditelje i djecu koji žele podijeliti ljubav prema knjigama i provesti kvalitetno vrijeme zajedno.

Da biste iskoristili sve što Jesen na Jarunu nudi, evo pregleda ključnih datuma i događanja.

  • 19. listopada, 10h – Triko Cirkus Teatar: LUDIONICA (cirkuska predstava i radionica) – Plato ispred Knjižnice Staglišće
  • 23. listopada, 18:30h – Ivan Đuričić: OD TIŠINE DO GLAZBE (glazbena predstava) – Knjižnica Staglišće
  • Studeni – Triko Cirkus Teatar: INTERNET GENIJALCI (predstava za djecu) – OŠ Ivana Meštrovića
  • Prosinac – Triko Cirkus Teatar: ZABORAVI NA DULCINEU (predstava za odrasle)
  • Prosinac – Cirk Pozor: TERET NASLIJEĐA (performans) – Jarunska tržnica

Foto: Promo, Dupe

Učitati još
Zatvori