Hrvatski prirodoslovni muzej ponovno je otvorio svoja vrata. Ulaz je ovog vikenda besplatan
Hrvatski prirodoslovni muzej ponovno je otvorio svoja vrata. Ulaz je ovog vikenda besplatan

Hrvatski prirodoslovni muzej ponovno je otvorio svoja vrata. Ulaz je ovog vikenda besplatan

Nakon višegodišnjih intenzivnih radova izvedena je potpuna obnova i dogradnja povijesne Palače Amadeo, građevine u kojoj je posljednjih 180 godina smješten i Hrvatski prirodoslovni muzej. Tom prilikom obnovljen je i muzejski postav, koji svojim suvremenim izrazom parira sličnim europskim institucijama.

Sjajna je vijest kako će za sve građane željne posjeta, vrata muzeja tijekom vikenda 12. i 13. listopada biti otvorena, a ulaz besplatan. Tih dana muzej će biti otvoren od 11 do 19 sati.

A što vas očekuje? Imat ćete priliku vidjeti potpuno novi stalni postav s najsuvremenijom tehnologijom, interaktivne izložbe, otvoreni laboratoriji za javnost te bogatu suvenirnicu.

Novi stalni postav, obogaćen multimedijskim rješenjima i interaktivnim sadržajima, posjetiteljima će na cjelovit način interpretirati muzejski fundus iz mineraloških, geoloških, paleontoloških, paleoantropoloških, zooloških i botaničkih zbirki te im približiti raznolikost živog i neživog svijeta, odgovarajući im na pitanje što je život i kako je nastao.

Podsjetimo, kvadratura obnovljenog muzeja iznosi 5.560 m2, od čega je oko namijenjeno 3.600 m2 za izlaganje. Potpuno novi prostor je aneks podruma, a u sklopu obnove zatvoren je i atrij. U spomenutom atriju nastavit će se održavati i kulturna događanja, što je sjajna poveznica na povijest palače Amadeo u Demetrovoj 1 koja je svojevremeno bila i prvo gradsko kazalište grofa Antuna Amadea, početkom 19. stoljeća poznatog kao Amadeov teatar.

Dodatne informacije

Lokacija: Demetrova 1, Zagreb

Radno vrijeme: utorak – četvrtak: 10 – 18 sati,  petak – nedjelja: 11 – 19 sati

Web: Hrvatski prirodoslovni muzej

Foto: Hrvatski prirodoslovni muzej

Učitati još
Zatvori