

Već smo pisali o trendu uređenja interijera koji u fokusu ima hranu umjesto cvjetnih dekoracija. Tako smo za Valentinovo poklanjali bukete crvenog radića umjesto ruža, a cvjetne instalacije u našim domovima zamijenile su instalacije s voćem i povrćem. Ovaj hit ne prestaje pa tako kao novu originalnu ideju sada vidimo scenarij s cvjetačom u glavnoj ulozi na svečanim stolovima. Spremni?
Jestivi aranžmani da ili ne?
Sjećate se one iz djetinjstva “pojedi sve što je na tanjuru”, pa onda one iz odrastanja “trebam li pojesti i dekoraciju u restoranu ili” pa do toga da smo sada došli da je hrana dekoracija i definitivno ne bi bilo dobro pojesti aranžman. Ova ekipa cvjećara iz španjolske odlučila se upravo na ovaj pothvat i tako kreirala jedno vjenčanje s dekoracijama u potpunosti izrađenim od cvjetače.

Stalna potraga za autentičnim rješenjima
Ponekad nam se čini da je sve već viđeno, da se trendovi moraju ponavljati, a onda u želji za autentičnošću brendovi posežu za ekstravagantnim idejama. Jedna od takvih nam se čini i ova. Iako na prvu izgleda jednostavno i zanimljivo, jer tekstura i boja svakako odgovaraju temi, čini nam se da ovo aranžiranje nije nimalo jednostavno.

Iako je ideja o jestivim dekoracijama zanimljiva i zasigurno privlači pažnju, pitanje je hoće li zaživjeti u široj upotrebi. Cvjetača, radič, agrumi, hrana sve više zamjenjuje tradicionalne cvjetne aranžmane, ali koliko je to praktično? Ovakve inovacije dokazuju da granice između gastronomije i dizajna interijera postaju sve tanje, no isto tako pokazuju koliko iza jedne naizgled jednostavne ideje može stajati nepredvidivih prepreka.

Foto: Instagram