Megapopularni pisci slikovnica za djecu stižu u Zagreb
Megapopularni pisci slikovnica za djecu stižu u Zagreb

Megapopularni pisci slikovnica za
djecu stižu u Zagreb

U Zagrebu će od 21. do 24. listopada boraviti Rachel Bright i Jim Field, britanski autori mega popularnih slikovnica koje su prevedene na čak 38 jezika. Hrvatskoj su publici poznati po prekrasnim slikovnicama objavljenim u izdanju Profila, u prijevodu Ozrena Doležala: Miš lavljeg srca, Vjeverice svađaliceKoala koja može sveDugo putovanje maloga vukaKit koji je uvijek želio jošGušter koji je želio biti zvijezda te Male pande veliko obećanje.
Bright i Filed u Zagreb dolaze direktno sa Sajma knjiga u Frankfurtu i ovo im je prvi boravak u Hrvatskoj, a o njihovoj popularnosti među hrvatskim čitateljima najbolje govori podatak da su sva mjesta u Kazalištu mala scena, gdje će Bright i Filed 22. i 23. listopada predstaviti svoju seriju slikovnica, popunjena do posljednjeg mjesta, i to u svega dva dana.

Tko su Rachel i Jim?

Ključno događanje 23. listopada, s početkom u 18 sati, moderirat će umjetnička direktorica Kazališta mala scena, Buga Marija Šimić Milošev. Dan ranije, također s početkom u 18 sati, s Rachel Bright i Jimom Fieldom u Kazalištu mala scena razgovarat će poznata hrvatska blogerica Alis Marić.

Osim što piše i ilustrira slikovnice, Rachel Bright osmislila je kreativnu kolekciju čestitki i darovnog programa s poticajnim i pozitivnim porukama pod nazivom The Bright Side te često putuje svijetom održavajući govore o pozitivnom razmišljanju i životnoj filozofiji jednostavnog i sretnog života. Dobitnica je i mnogobrojnih nagrada za svoj rad, a za sebe voli kratko i jasno reći da je profesionalni optimist.
Uz to što savršeno barata riječima i ilustracijama, skuplja šešire, a bez problema može istrčati maraton. Živi u Velikoj Britaniji, u malenome mjestu Dorset pokraj mora s mužem i dvije kćeri te psom.
Jim Field višestruko je nagrađivan ilustrator, dizajner i animator. Svoje kreativne ideje voli dočaravati u raznim formama i medijima poput glazbenih spotova, crtića, reklama…, ali ponajviše ga veseli rad na slikovnicama za djecu. Rođen je i odrastao u Velikoj Britaniji, a trenutačno živi u Parizu sa suprugom i kćeri. Kroz svoju je dosadašnju karijeru surađivao s nizom drugih autora, među ostalim i s J. K. Rowling.

Foto: Promo, Pexels

Učitati još
Zatvori