Još jedna hit knjiga postaje serija koju gledamo na Netflixu. Anya Taylor-Joy igra naslovnu ulogu
Još jedna hit knjiga postaje serija koju gledamo na Netflixu. Anya Taylor-Joy igra naslovnu ulogu

Još jedna hit knjiga postaje serija koju gledamo na Netflixu. Anya Taylor-Joy igra naslovnu ulogu

Kažu knjigu ne valja suditi po koricama, no treba li je suditi prema naslovu? Naslovljena Kako ubiti vlastitu obitelj, urnebesno zabavna priči o psihopatkinji osvojila je vrhove top-ljestvica. A sada će dobiti i svoju ekranizaciju…

U romanu Belle Mackie dobivate priliku upoznati Grace Bernard. Ona je kći, sestra, kolegica, prijateljica i… serijski ubojica. Grace je izgubila sve i sad želi jedino osvetu. No nije računala da će u zatvoru završiti zbog zločina koji nije počinila.

Antijunakinja koju je tako lako zavoljeti

Ova hvaljena, mračna satira o klasnom društvu, obitelji i slavi osvojila je prvo mjestu bestselera Sunday Timesa i od svog izlaska ne silazi s ljestvica najčitanijih knjiga. Čitatelji, baš kao ni kolege pisci, nisu skrivali svoje oduševljenje romanom. Richard Osman, megapopularni pisac krimića, ustvrdio je: Obožavam ovaj roman, dok je jednako slavna Jojo Moyes izjavila da joj je Kako ubiti vlastitu obitelj vratio želju za čitanjem. Antijunakinja koja bi posramila svakog književnog zlikovca, riječi su kojima su kritičari Observera opisali Grace.

Autorica Bella Mackie istaknula da joj je bilo jako zanimljivo kako su joj brojne žene rekle kako su navijale za Grace dok su čitali roman: Gledajte, Grace je bez ikakve sumnje psihopatkinja, a ipak brojne žene žele da pobijedi. Zabavljalo me pisati o ženi koja se ne trudi svidjeti i koja se ne trudi biti simpatična. Žene ulažu jako puno vremena kako bi se predstavile kao pomirljive, brižne. Grace nije takva i vjerujem da se to čitateljima svidjelo. No ako bih trebala sažeti o čemu je riječ u ovom romanu, rekla bih da je to roman o moći koju muškarci imaju nad ženama i kako je sve namješteno tako da oni pobijede. Autoričina želja bila je napisati humorističan roman koji istovremeno izaziva bijes zbog načina na koji svijet funkcionira.

Anya Taylor-Joy

Što znamo o novoj seriji?

Serija koja će također nositi ime literarnog predloška Kako ubiti vlastitu obitelj (How to Kill Your Family) sastojat će se od 8 epizoda, a bit će dostupna na Netflixu. Glumica Anya Taylor-Joy, koja je svjetsku slavu stekla upravo pojavljivanjem u Netflixovoj hit seriji The Queen’s Gambit (Damin gambit), preuzima naslovnu ulogu. Također, preuzet će i ulogu jedne od producentica.

 

Čim sam okrenula posljednju stranicu, znala sam da moram biti dio oživljavanja ove priče, kazala je Taylor-Joy nakon što je vijest potvrđena na Edinburgh TV Festivalu. Radujemo se ovom naslovu! PS: Kad smo kod ekranizacija popularnih djela – Genijalna prijateljica se vraća na male ekrane. Više o tome doznajte ovdje.

Foto: Profimedia, Stilus

Učitati još
Zatvori