Od autorice knjige Normal People, ove godine stiže još jedan roman koji će nam slomiti srce
Od autorice knjige Normal People, ove godine stiže još jedan roman koji će nam slomiti srce

Od autorice knjige Normal People, ove godine stiže još jedan roman koji će nam slomiti srce

Ove jeseni stiže nam novi roman cijenjene irske spisateljice Sally Rooney. Nakon prva tri hit romana – Razgovori s prijateljima (2017.), Normalni ljudi (2018.) te Divni svijete, gdje si (2021.), stiže nam Intermezzo. Evo što sve znamo o novom štivu.

Ekranizacija knjiga

Novi roman

Često nazvana omiljenom Milenijalkom među književnicima, Sally Rooney objavila je kako izdanje novu knjigu 24. rujna 2024. Naslov joj je Intermezzo, a izašle su i službene korice kako će izdanja izgledati. No, što do sad znamo o radnji romana? Ovog puta, Rooneyin roman pratit će dvojicu braće. Peter Koubek, 30-godišnji je uspješni odvjetnik iz Dublina, a 22-godišnji Ivan Koubek je čista suprotnost svog brata. Društveno neprilagođen, usamljen, a uz to i opsjednut šahom.

Međutim, njihovu stabilnu dinamiku, poljuljat će gubitak i žalovanje. Peter će se okrenuti lijekovima za spavanje i borbi u svom ljubavnom životu. Muči se održati vezu s dvije vrlo različite žene u svom životu – Sylvia te Naomi, studentica koja je premlada da bi život shvaćala toliko ozbiljno. S druge strana Ivan se spetlja s Margaret, starijom ženom s turbulentnom prošlosti.

Sally Rooney je poznata po smještanju svojih djela u svoju rodnu Irsku te bavljenju s temama poput društvenih klasa, odnosima moći te odrastanju. Takve elemente će imati i Intermezzo uz malo tugovanja, iskupljenja, žudnje i seksa.

Intermezzo
Intermezzo

Normal People 2

A ovaj tjedan, fanovi serije Normal People nastale prema Rooneyinom romanu u histeriji su nakon što je objavljeno da nam izgledno stiže druga sezona. Podsjetimo, Normal People prati Marianne i Connella koji se kroz godine sastaju i rastaju. Glavni glumci serije Daisy Edgar-Jones i Paul Mescal postali su planetarno popularni kada je izašla, a sada je Edgar-Jones najavila kako stižu uzbudljive vijesti uz selfie s Mescalom. Malo je reći da su svi uzbuđeni oko ove vijesti.

Normal People nije jedina adaptacija Rooneyinih djela. Ekraniziran je i njezin prvi roman – Razgovor s prijateljima, no nije naišao na jednako odobravanje kao i Normal People. Treći roman, Divni svijete, gdje si izašao je prije tri godine i nije dobio svoju adaptaciju (bar za sad), no riječ je o odličnom romanu koja prati dva para u različitim dijelovima Irske. Još nam ostaje za vidjeti hoće li i Intermezzo dobiti svoju TV verziju, no za sad ga samo jedva čekamo pročitati.

Normal People

Foto: Amazon, Pexels

Učitati još
Zatvori