Monopoly je izbacio Harry Potter verziju igre i izgleda prezabavno
Monopoly je izbacio Harry Potter verziju igre i izgleda prezabavno

Monopoly je izbacio Harry Potter verziju
igre i izgleda prezabavno

Monopoly je jedna od onih društvenih igara koju svi znaju i koju su svi igrali. Postoje razne inačice, pogotovo one koje spajaju poznate filmske ili TV franšize (Star Wars, Game of Thrones, RuPaul’s Drag Race), a iako bi sigurno pomislili kako već postoji Harry Potter Monopoly, tek je nedavno stigao na tržište. Svi Potterheadsi tako mogu postati dio Hogwartsa u ovoj omiljenoj igri.

Harry Potter

Monopoly: Harry Potter Edition

Pripadate li Gryffindoru, Slytherinu, Hufflepuffu ili Ravenclawu? Sada možete sami birati i postati učenik Hogwartsa u novom Harry Potter Monopolyju. Ova verzija je zadržala klasične elemente Monopolyja i spojila ih s temama čarobnjačkog svijeta dvoraca Hogwartsa i magije. Evo kako igrati Harry Potter Monopoly:

  • Umjesto pijuna, na Monopoly mapi putujete s jednim od šest očaravajućih zlatnih žetona inspiriranih Harry Potterom: Hippogriff, The Knight Bus, Hogwarts Express, Hagrid’s Motorbike, Thestral i Firebolt.
  • Izaberite kuću kojoj pripadate: Gryffindor, Hufflepuff, Slytherin ili Ravenclaw. Svaki igrač odabere jednu i kroz igru skuplja bodove za svoju kuću. Bodovi su zamjena za klasični Monopoly novac.
  • Istražujte učionice, sobe i druge prepoznatljive lokacije iz Harry Pottera. Što više igrač istraži, dobije više bodova od drugih igrača.

S bodovima koji su zamjena za novac, u Harry Potter Monopolyju nije više cilj dovesti igrača do bankrota. Umjesto toga, pobjednik je onaj koji skupi najviše bodova za svoju kuću, sve do zadnje lokacije na mapi koja je istražena. Male promjene koje je Monopoly uveo za ovu verziju koje je odvajaju od originala, čine igru još zabavnijom. Odlična je i kao poklon Harry Potter fanovima zbog pažnje na detalje, ali i kao zabavni obiteljski game night. Monopoly: Harry Potter Edition je za sad dostupan isključivo preko Amazona, no nadamo se kako će uskoro stići i na naše tržište.

Harry Potter serija

A za sve fanove ove popularne franšize, osim Monopolyja, stići će nam i serija temeljena na knjigama. Detaljne informacije o seriji, kao ni kako će se službeno zvati još nisu dostupne. Jedino što znamo je da će svaka sezona crpiti radnju iz jedne od knjiga o poznatom čarobnjaku koje je napisala J.K. Rowling. Mnoge je zanimalo hoće li spisateljica biti uključena u produkciju kao što je bila na filmovima. Neke fanove bi njezina uključenost mogla i odvratiti od serije s obzirom na kontroverzna mišljenja o transrodnim osobama koje je izrazila i koja su je praktički kancelirala. Navodno ne bi trebala biti dio scenarija niti biti glavna kreatorica, no zadržat će neki stupanj uključenosti.

Serija će sadržavati i skroz drugu glumačku postavu, a nedavno nas je razveselila vijest kako su se kreativnom timu pridružili producenti hit serije Succession. Serija će se emitirati na Maxu, no morat ćemo pričekati do 2026. godine kada bi trebala stići.

Foto: IMDb, Amazon, Instagram (@monopolygameofficial)

Učitati još
Zatvori