Poslušajte novu verziju jedne od najslušanijih pjesama ove godine
Poslušajte novu verziju jedne od najslušanijih pjesama ove godine

Poslušajte novu verziju jedne od
najslušanijih pjesama ove godine

Melodiju pjesme Water znaju gotovo svi korisnici društvenih mreža, a utjecaj ove trake prepoznao je i Travis Scott. Naime, mlada pjevačica Tyla na scenu je stupila 2019. godine, da bi je singl Water postavio među najpopularnije izvođače suvremene glazbene industrije. Viralnost pjesme omogućio joj je prodor na sve liste. Billboard je proglasio najmlađom Južnoafrikankom kojoj je u posljednjih pola vijeka pošlo za rukom dostići ovako zapažen uspjeh.

Bilo kako bilo, Tyla i Travis Scott su konačno objavili remiks njezinog debitantskog hita. Možemo slobodno tvrditi da je upravo ovo znak da je njezin talent primijećen ne samo od strane publike već od najvećih imena na sceni. Prva govorkanja o ovoj suradnji započela su prije nekoliko mjeseci. U nedavnom intervjuu na pitanje koja joj je posljednja poruka u telefonu Tyla je odgovorila da je riječ o potvrdi za glazbeni video za remiks pjesme u kojem se nalazi i genijalni Scott.

Viralna pjesma

Pjesma Water postala je viralna bez spota ili bilo kakvog vizualnog predstavljanja. Tyla je za nju osvojila i svoju prvu Grammy nagradu. Ipak, spot koji je upravo objavljen predstavlja idealnu materijalizaciju jednog od najvećih hitova danas, a Tyla i Travis Scott nose Balenciaga racing suit. Spot je režirao Nabil Elderkin, a ovaj projekt stiže tek nekoliko dana nakon što je mlada umjetnica najavila debitantski album jednostavnog naziva Tyla.

Afrobeat vlada glazbenom scenom. Prodor ovog zvuka na komercijalno tržište dogodio se nakon što je Beyonce objavila vizualni album Black is king. Ubrzo nakon toga broji izvođači pratili su njene korake, a Tyla je s pjesmom Water veoma brzo zaludjela scenu.

Afrobeat preuzima vodstvo dok magloviti synth/pop elementi čine traku još umnogome melodičnijom. Kada je riječ o samim stihovima, kroz tekst je prožeta priča o partnerskoj povezanosti koji ne čini samo strast i žudnja već duboka emocionalna povezanost.

*Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@tyla, @travisscott)

Učitati još
Zatvori