Je li Tate McRae nova Britney? Evo zašto svi slušaju ovu novu žensku pop snagu
Je li Tate McRae nova Britney? Evo zašto svi slušaju ovu novu žensku pop snagu

Je li Tate McRae nova Britney? Evo zašto svi slušaju ovu novu žensku pop snagu

Glazbena scena odavno je spremna za smjenu generacija. Ono za čime publika kod novih izvođača žudi je neprežaljeni 2000s pop X factor. Ovogodišnja MTV VMA ceremonija bila je svojevrsni hommage najvećim pop zvijezdama i s nostalgijom smo se prisjećali izvođača s kraja prošlog stoljeća.

Meghan Thee Stallion rekreirala je čuveni outfit iz kultnog nastupa Britney Spears sa zmijom. Sabrina Carpenter došla je u kreaciji koju je prije par desetljeća prošetala Madonna. Last but not least, mlada kanadska pop nada Tate McRae pojavila se u Roberto Cavalli haljini koja je svojevrsna replika D&G outfita kojeg je Britney Spears nosila na istoj ceremoniji 2001. godine.

Glazbenoj sceni fali autentičnosti

Stekli smo dojam da današnje pop i rap zvijezde nisu toliko autentične pa nas moraju (ovim marketinškim trikovima) vraćati u neka bolja (glazbena) vremena. Ili je, pak, to bio input koji im je zadala MTV produkcija znajući da će se tako više pričati o samoj dodjeli nagrada. Oni žive od stare slave dok novi izvođači ne uspostave autentičnost.

Tate McRae oživljava pop kulturu 2000-tih

Par dana nakon dodjele nagrade i spomenutog stylinga inspiriran s Britney Tate McRae izbacila je novi singl. Pjesma It’s ok, I’m ok zaživjela je na top listama i društvenim mrežama brzinom svjetlosti. Video je režirala Hannah Lux Davis. Njezina estetika i koncept režije su unaprijedili mnoge karijere. Na njezinoj listi suradnika našle su se skoro sve velike zvijezde, a jedan od njenih iconic spotova jest i za pjesmu Thank You, Next koju izvodi Ariana Grande.

Styling joj je od ovog mjeseca preuzeo Brett Alan Nelson, koji stoji iza izvanserijskog imidža Doje Cat. Dakle, upgrade u svakom smislu te riječi. Oskudni stylinzi inspirirani Y2K estetikom, dobra scenografija i još bolja koreografija recept su za garantirani uspjeh, bar kada je pop industrija u pitanju.

Svi pričaju o Tate McRae

Nakon izbacivanja novog singla Tate je postala talk of the industry, a njezinu energiju svi uspoređuju s onom koju je na startu karijere imala Britney Spears. Juriti karijeru najveće teen pop zvijezde je, ako nas pitate, za sada preveliki zalogaj. Zašto? Nije toliko jednostavno.

Kako je Britney preoblikovala pop kulturu?

Njezin prvi singl Hit me baby one more time lansirao ju je na vrhove svih top lista na svijetu, a sa svakim sljedećim njena popularnost je proporcionalno rasla. Izdala je četiri albuma za četiri godine, potpisala najjače ugovore (Pepsi, Skechers) i bila potpuno nezaustavljiva. Njezin fenomen još tada jurile su Christina Aguilera, Jessica Simpson i Mandy Moore ali nijedna nije uspjela doživjeti takvu slavu i opsesiju publike. X factor još uvijek nitko nije uspio zasjeniti, bar kada je takva vrsta izvođača u pitanju.

Tate se također počela baviti pjevanjem kao jako mlada ali njeni dosadašnji albumi nisu zaživjeli na prvu. Sadašnji rebranding i medijski eksponirana ljubavna veza kao zadatak imaju da je lansiraju u vrh svjetske pop scene – a na njoj je da dokaže da tu i pripada. Nadamo se da će ovogodišnje uspjehe ponoviti i u bliskoj budućnosti, ali komparacija s Britney Spears je, za sada, još uvijek malo preambiciozna. Ova Kanađanka je vrijedna i talentirana i uz pravi tim nastavit će rasti kao artist. Do kojih granica? Ostaje nam za vidjeti.

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@tatemcrae)

Učitati još
Zatvori