Seka Aleksić za Journal o osobnim promjenama, utjecaju na društvenim mrežama i modnim pothvatima
Seka Aleksić za Journal o osobnim promjenama, utjecaju na društvenim mrežama i modnim pothvatima

Seka Aleksić za Journal o osobnim promjenama, utjecaju na društvenim mrežama i modnim pothvatima

Jedna od najutjecajnijih javnih osoba u susjednoj Srbiji, Seka Aleksić, iza sebe ima više od dva desetljeća staža na glazbenoj sceni, devet studijskih albuma, nebrojeno hitova, ali i nekoliko televizijskih i jednu filmsku ulogu. Kritičari tvrde da se trenutno najmanje bavi glazbom, ali činjenica da je u javnom životu aktivna i prisutna na poljima marketinga, mode i pop kulture, kao i da intenzivno nastupa sve vrijeme, potvrđuje suprotno. Ona je hrabra. Glasnogovornik onih čiji glas se ne čuje i ne boji se života (a mi dodajemo ni promjena). Voli promjene, imidža posebno, ali uvijek inzistira da to bude u suglasju s njezinim identitetom. I dok nestrpljivo iščekujemo deseti studijski album na kojem vrijedno radi, povodom modnog editorijala za Journal, razgovaramo o osobnim promjenama, utjecaju na društvenim mrežama, životu izvan Beograda i novim modnim pothvatima u okviru njezinog Second Skin 555 brenda.

…show može početi!

Seka Aleksić_intervju
Kaput Diesel, suknja Loewe, Mia Maya Gold, cipele Balenciaga, jeans i naušnice vlasništvo stilista
  • U kojim sferama društva primjećuješ svoj utjecaj? Jesi li svjesna odgovornosti koju preuzimaš i koliko ti je teško u suvremenom svijetu?

Nisam nikada ništa radila kako bih bila utjecajna. Uvijek sam samo razmišljala o glazbi. Kako sam postala majka, tada sam dobila novu ulogu i počela sam primjećivati stvari koje nisam do tada. Postala sam suosjećajnija i kada su u pitanju tuđi problemi. Trudim se biti na strani, prije svega, slabijih i da budem glasna u njihovo ime, jer slabi su uglavnom u lošijem položaju. Velika je odgovornost iznositi javno svoje stavove, ali mislim da sve javne osobe imaju obavezu baviti se i društvenim temama. Ali meni je najbitnije da sam utjecajna u glazbenoj industriji.

  • Tvoja profesionalna glazbena karijera traje 22 godine. Koliko i u čemu si se mijenjala tijekom ta dva desetljeća i jesu li te promjene dovele do statusa jedne od najutjecajnijih javnih osoba?

Puno sam se mijenjala, karijera od preko dva desetljeća je i zahtijevala promjene. Promjene u glazbenom smislu, vizualnom, a i svoje stavove sam mijenjala tijekom tih godina. Ne razmišljate isto s dvadeset godina i kao zrela žena. Bila sam uvijek hrabra za promjene i nisam se bojala života. Sve to pomalo je utjecalo na to tko sam danas. O utjecaju nisam razmišljala.

  • Glasno se boriš za prava žena, manjina i životinja. Na tom putu kako i koliko si osvajala osobne slobode?

Borim se koliko mogu, žena sam, sestra, kćer, majka, supruga. Dolazim iz mješovitog braka, na koži sam osjećala brojne nepravde. Ali sam uvijek bila hrabra. Kada sam sazrela točno sam znala s čime se bore žene, manjine, slabiji. Životinje sam uvijek voljela i brinula o njima. Trudim se da i tim divnim bićima pružim dom i da ih maknem s ulice. Mislim da najviše pobijedite sebe kada postanete majka. Više sebi niste na prvom mjestu. Prestanete biti sebični, centar pažnje se mijenja. A, bilo je tu i mnogih nekih osobnih pobjeda, o mnogima ne bih.

Seka Aleksić_intervju
Kaput Max Mara, Mia Maya Gold, čizme Rick Owens, naušnice vlasništvo stiliste
Seka Aleksić_intervju
Kaput Max Mara, Mia Maya Gold, čizme Rick Owens, naušnice vlasništvo stiliste
Seka Aleksić_intervju
Kaput Max Mara, Mia Maya Gold, čizme Rick Owens, naušnice vlasništvo stiliste
Seka Aleksić_intervju
Seka Aleksić_intervju
KOŠULJA I HLAČE VICTORIA BECKHAM, SUKNJA BURBERRY, MIA MAYA GOLD, CIPELE PRADA
  • Popularna si na društvenim mrežama. Čini se da nepogrešivo radiš razliku u kreiranju sadržaja na Instagramu i X-u. Koja ti je društvena mreža draža i zašto?

Ne bih se mogla sjetiti na kojoj sam mreži duže. Volim i jednu i drugu. Instagram volim jer se tamo informiram o modi, događanjima, pratim lijepe trenutke dragih ljudi, volim se, naravno, i fotografirati, da ne kažem obožavam. Instagram mi daje mogućnost da dijelim svoju svakodnevicu s ljudima koji me vole i prate. Zabavno mi je. Na X-u (ex. Twitter) se volim nekada šaliti, nekada pričati o ozbiljnim temama.

  • Zanima nas tvoje mišljenje o TikToku i jesi li i na toj društvenoj mreži?

Volim i TikTok, tamo sebi često dozvoljavam da se šalim na svoj račun, tijekom dana pretrčim malo da vidim što se tamo događa. Smeta mi generalno da djeca imaju rani pristup mnogim stvarima na internetu, pa naravno i na TikToku. Tamo vide svašta, pa im onda razne gluposti padaju na pamet. TikTok nije naivna igračka, zato je potrebno da djeca imaju veći nadzor od roditelja prilikom korištenja generalno interneta.

  • Život si organizirala na specifičan način, izvan gradske gužve. Jesi li se ikada pokajala što živiš izvan Beograda i je li to odlika prave zvijezde ili osobe koja želi svoj mir?

Živjela sam nekada i u Beogradu. Nisam se osjećala dobro, moj posao je dovoljno brz pa mi je privatno više mir odgovarao. Sada ljudi mahom bježe u prirodu. Priroda daje neki spokoj i privatnost u mom slučaju. Nisam razmišljala kao zvijezda u tom trenutku, razmišljala sam o budućnosti i budućnosti svoje obitelji.

Seka Aleksić_intervju
Košulje i traperice Loewe, Mia Maya Gold, kaput Weekend Max Mara, Mia Maya
  • Moda je jedan od segmenata koji obilježava tvoju osobnost. Voliš li promjene imidža i koliko inzistiraš da tvoj imidž bude u suglasju s tvojim identitetom?

Ja sam po prirodi showman. Volim stalno biti drugačija, a nije lako trajati tolike godine i biti stalno zanimljiv. S vremenom sam kroz posao zavoljela i počela sve više pratiti modu i moda je stalno drugačija. Ja joj se nekada samo prepuštam. Uživam u toj igri. Zbog posla kojim se bavim prošla sam kroz nekoliko modnih faza. Puno puta sam mijenjala stilove, boju kose… Voljela sam svaku od njih. Nekada mi je manje bilo bitno, nekada sam im više pažnje posvećivala. Svaka ta faza je ostavila pečat i trag u mojoj karijeri.

  • Inzistiraš li na brendiranoj odjeći? Vidjeli smo te u Rick Owensu i Balenciaga kreacijama pa se činilo da ideš u tom modnom smjeru. Sada te vidimo u drugačijem svjetlu. Reci nam nešto više o tome i koji pravac tebi osobno najviše paše?

Kao i svaka žena volim brendirane stvari, ali nije mi nužno da moram sve brendirano kupiti. Nemam omiljen brend niti dizajnera, to su uvijek neke faze kod mene. Kako se tada osjećam i kakva mi je energija, tako ću i izgledati. Pravac se stalno mijenja, mijenja se moja energija, pa onda i stilovi koji mi pašu. Često sam se samo prepuštala suradnicima koji to bolje znaju od mene.

  • Kako reagiraš na tvrdnje kritičara da se trenutno najmanje baviš glazbom, a da si u javnom životu aktivna i prisutna na poljima marketinga, mode i pop kulture?

Radila sam studijske pauze, ali se ja non-stop bavim glazbom, imam nastupe, dok se rade nove pjesme, ja i nastupam. Nekada je dugotrajan taj studijski dio. Zahtijeva i veliku posvećenost, ali zahtijeva i inspiraciju tima. Sazrela sam kao žena, sada znam i što mi se više sviđa. Ali nikada nisam prestala raditi na novim pjesmama, samo je to ozbiljan i kompleksan proces, a taj proces ne voli rokove, voli slobodu. Ne radim sebi pritisak. Želim biti zadovoljna svakom riječju u tekstu pjesme. Svjesna sam koliko svi čekaju novi album i želim da svi budu zadovoljni kada on izađe. Zato i ne žurim, ali voljela bih da se dogodi do kraja godine. Bit će to moderan folk s još nekim iznenađenjima u stilskom smislu. Nekoliko balada ne bih stavljala ni u jedan žanr, one su čista emocija.

Seka Aleksić_intervju
Haljina Mom's Pants
  • Na društvenim mrežama smo imali prilike vidjeti sneak peek nove ljetne kolekcije tvog brenda Second Skin 555. Je li cijela kolekcija unisex kao i ovi do sada viđeni komadi i što tu možemo očekivati?

Nova kolekcija je najozbiljnija do sada. Nekoliko komada će ponovo biti unisex i to je već dio brenda Second Skin 555. Naziv kolekcije je #5starsummer. Naziv možda zvuči pretenciozno, ali upravo je suprotno. Gdje god da se nalazite ovog ljeta, što god radili, s kime ga proveli, u ovoj odjeći ćete se osjećati da je ovo vaše najbolje ljeto.

  •  I za kraj, kako izgleda tvoj second skin outfit u kojem se najbolje osjećaš – privatno i na sceni?

Ima dosta komada u kojima se dobro osjećam. Second Skin 555 summer kolekcija je kompletna. Od odjevnih stvari u kojima se osjećam ugodno, a opet veoma fashion da mogu obavljati svakodnevne stvari, do laganih ljetnih haljina iz kojih neću izlaziti, pa do fashion haljina u kojima ćete me vidjeti na nastupima. Baš je nekako kompletna kolekcija. Jedva je čekam vidjeti na ljudima kada izađe.

Seka Aleksić_intervju
pelerina Nina Mandić

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Talent: Seka Aleksić @seka_aleksic
Fotografije: Marko Vulević @marko__vulevic
Kreativna direkcija i stajling: Mila Đenić @miladuffy
Frizura: Dragan Taubner @u.h.s.taubner
Šminka: Brana Kostić @branakostic
Video: Aleksa Miletić @alleksou
Ekstenzije: Studio Extension @studio.extension

Učitati još
Zatvori