Sabrina Carpenter nova je ženska pop snaga čija će pjesma Espresso biti himna ovog ljeta. Tko je ona?
Sabrina Carpenter nova je ženska pop snaga čija će pjesma Espresso biti himna ovog ljeta. Tko je ona?

Sabrina Carpenter nova je ženska pop snaga čija će pjesma Espresso biti himna ovog ljeta. Tko je ona?

Iako se možda čini da je slavu postigla preko noći, Sabrina Carpenter ima začuđujuće dugu karijeru. Pjevačica je već više od deset godina na sceni, a sve je počelo s glumom. Trenutno je najpoznatija po pjesmi Espresso koja je jedna od najslušanijih pjesama u zadnje vrijeme te po vezi s irskim hit glumcem Barryjem Keoghanom. Što sve znamo o ovoj novoj it djevojci?

Sabrina Carpenter

Disney zvijezda

Sabrina je počela glumiti još u djetinjstvu, a oni koji vole Disney, sigurno je znaju kao glavnu glumicu iz serije Girl Meets World (spin-off poznate Boy Meets World iz ranih 2000-tih). Ta serija učinila ju je Disney zvijezdom, koji joj je osim serije, omogućio i album. Prvi singl Can’t Blame a Girl for Trying izdala je 2014. godine. Pjesmu je popratio i EP, no Sabrina se nije previše probila u mainstream slavu. Nastavila je stvarati glazbu i surađivati s umjetnicima poput Jonas Blue, The Vamps i Zare Larsson, a glumila je i Cady Heron u Broadway produkciji Mean Girlsa. Pjevačica je s Disneyjem ostala do 2021. kada su naizgled svi počeli pričati o njoj, a sve zbog jedne pjesme, koju zapravo ona nije i otpjevala.

Sabrina Carpenter

Driver’s Licence

Kada je 17-godišnja Olivia Rodrigo objavila svoju prvu pjesmu Driver’s Licence, vinula ju je u visine glazbene industrije. U njoj progovara o dečku koji joj je slomio srce te njegovoj novoj djevojci, plavuši koja je starija od nje. Plavuša u pitanju? Pogađate, riječ je o Sabrini. Naime, i Olivia je Disneyjevo dijete te je glumila u High School Musical seriji. Tamo je upoznala i Joshuu Bassetta, glumca s kojim je bila u vezi i dečka o kojem pjeva u Driver’s Licence. Negdje tijekom 2020. par je prekinuo, a Joshua je nastavio sa Sabrinom s kojom je bio u vezi od 2020. do 2021. Nakon što je Driver’s Licence izašla, svi su htjeli znati o kojoj to plavuši Olivia pjeva.

Sabrina je onda te 2021. lansirala i vlastitu ‘odraslu’ glazbenu karijeru, kako to inače biva s dječjim zvijezdama. Kao nekakav odgovor na Driver’s Licence, Sabrina je objavila pjesmu Skin. U pjesmi naizgled progovara o cijeloj drami, iako ne direktno. Iako hit, Sabrinina pjesma Skin teško se mogla mjeriti s golemim uspjehom pjesme Driver’s Licence.

Sabrinina era

Bilo drame ili ne, obje pjevačice su je uspješno iskoristile. Sabrina je 2022. izdala i album emails i can’t send u kojem se još i manje ispričava. U albumu ponosno ističe kako će biti svoja, makar to značilo da će biti ‘druga žena’, ‘kul cura’, ‘seksi cura’, ‘zločesta cura’ i sve između, jer sve te osobe ne mogu biti gore od onoga što je već rečeno o njoj. U svijetu seksizma i dvostrukih standarda, nije strano da društvene mreže i mediji stalno uspoređuju i izmišljaju drame između glazbenica. Bilo da je riječ još o Britney i Christini ili sada o Taylor i Billie, ono što ovo ‘rivalstvo’ čini jedinstvenim jest da su obje skužile kako ga upotrijebiti u svoju korist. Obje su poznatije od navodnog rivalstva, ali i o dečka o kojem su pjevali.

Sabrina Carpenter

Nonsense i Espresso

Prije hita kojeg smo spomenuli u uvodu, Sabrina je postigla i veliki uspjeh s pjesmom Nonsense. Ono što je kul u vezi pjesme je zapravo način na koji je Sabrina izvodi uživo. Naime, završni stih svaki put promijeni i prilagodi gradu u kojem nastupa. Često ukomponira njegovo ime ili jezik države, a nekad i određene situacije. Tako je viralan postao njezin nastup te pjesme na ovogodišnjoj Coachelli kada je referencirala scenu iz filma Saltburn u kojoj njezin sadašnji dečko Barry Keoghan pije vodu iz kade u kojoj se kupao Jacob Elordi. Stih u pitanju je sljedeći: He’s drinkin’ my bath water like it’s red wine, Coachella, see you back here when I headline.

Nadalje, ova godina zasigurno je godina Sabrine Carpenter. Izdala je i novi singl Espresso koji nam ne izlazi iz glave. Zarazna pop pjesma bez sumnje će biti himna ljeta te je mnogima i uvod u ovu pjevačicu te njezin najveći hit dosad. Espresso je i zacementirao Sabrinu kao novu žensku pop snagu koja će samo biti jača s godinama.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori