Pjesma Mangio Pasta nam ne izlazi iz glave pa smo Pekija odveli na pastu i razgovarali o novom singlu
Mangio Pasta novi je ljetni hit koji nam ne izlazi iz glave. Iza njega stoje mladi drniški treper Peki i vodeće ime hrvatske trap scene – Grše, a na YouTubeu je prešao milijun i pol pregleda. Upravo Mangio Pasta je singl s Pekijevog debitantskog albuma Fortuna, koji je izašao ranije ove godine. Hrvatski trep je napokon stigao na velika vrata i u medijske stupce, a Peki je jedan od nejgovih novih snaga čije vrijeme tek dolazi. Upravo povodom novog singla smo odveli Pekija (prigodno) na pastu i razgovarali o dosadašnjem putu, uzorima i budućnosti.
Ove godine izbacio si svoj prvi album Fortuna, čestitamo! Opiši nam malo kako je izgledao kreativni proces iza njegovog stvaranja i jesi zadovoljan kako je sve ispalo?
Bilo je stvarno prezabavno, od samog početka i sve do kraja. Uživao sam u cijelom kreativnom procesu i stvaranju albuma. Naravno, bilo je stresnih i teških trenutaka, ali sve u svemu – predivno iskustvo i prezadovoljan sam rezultatom.
Jedan od singlova s albuma je i Mangio Pasta s Gršom koja je postala instantni hit. Kako je bilo surađivati s vodećim treperom na sceni i što misliš da je pjesmu učinilo tako popularnom?
Stvarno je super bilo raditi s Gršom, prezadovoljan sam kako pjesma prolazi kod publike i u radijskom eteru. Jednostavna melodija i jednostavan refren + brutalan beat koji Lockroom napravi = top pisma!
Kad smo već na Mangio Pasti, kakvu tjesteninu preferiraš i znaš li je spremiti?
Carbonara je broj 1 za mene, i da, morao sam je naučitu spremati već kad imam pjesmu Mangio Pasta! Tako da, napredovao sam u kuhanju (smijeh).
Vratimo se malo na glazbu. Dolaziš iz glazbene obitelji, dosta mlad si krenuo u cijelu priču. Što te inspiriralo da se ozbiljnije kreneš baviti time i jesi li oduvijek znao da će to biti trap?
Gledao sam brata uvijek kako stvara i piše novu glazbu i sve mi je to bilo prezanimljivo, pa sam odlučio i ja probati malo. S vremenom sam sve više i više uživao u produkciji i stvaranju nečega svoga, ali nisam znao na početku da će to baš ići ovim putem – i u ovako kratkom vremenu realno.
Kada govorimo o trapu u Hrvatskoj, velika većina ih je dio yem kolektiva. Što za tebe znači biti dio takve, rekli bismo obiteljske, atmosfere?
Stvarno sam zahvalan na ovoj poziciji u kojoj se sada nalazim. Veliko hvala Zvoni Pušiću i yemu, i Bori Balboi i FDS-u na ogromnoj podršci i dosta mi je drago što se svi držimo kao jedan, funkcioniramo kao jedna velika obitelj i to mi je nekako najposebnije kod ovoga svega.
A sigurni smo da u slobodno vrijeme slušaš nešto i izvan trap žanra. Imaš li nekog guilty pleasure izvođača ili nekoga koga voliš, a totalno je nespojiv s tobom?
Pa ima dosta njih iskreno! Slušam stvarno dosta žanrova, ali evo da moram nekoga istaknut – to bi bio Post Malone.
Što se tiče tvoje glazbe, često sve radiš sam, od tekstova do beatova. U čemu pronalaziš inspiraciju i imaš li neke uzore koji direktno ili indirektno utječu na tvoj rad?
Ovisi o danu kakav je i kakve sam ja volje. Ako je vani sunce, ja sam automatski dobre volje, onda će se napraviti i neka veselija stvar, a ako je tmurno onda radim nešto tužnije i “tamnije”, tako da dosta stvari utječe na mene što se tiče stvaranja.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Znamo da je Peki mladi treper iz Drniša i malo po malo osvaja glazbenu scenu, no tko je Josip Pekas? Reci nam nešto o sebi što možda nismo znali.
Peki samo pomaže da neke svoje emocije i energiju prenesem lakše ljudima tako da Josip i Peki su dvi slične osobe.
Gdje vidiš svoju karijeru za pet godina? Tvoje vrijeme tek dolazi, stoga što još možemo očekivati od tebe?
Ja uvijek kažem što Bog da, to će i biti, vrijeme će sve pokazat sve, na meni je da radim i dam sve od sebe.
Zahvaljujemo restoranu The Forty Two (Petrinjska ulica 42) na ustupanju lokacije za snimanje.
Foto: Matia Malenica