Dogodilo se čudo! Legendarni rock bend Oasis najavio je svoj povratak na scenu
Dogodilo se čudo! Legendarni rock bend Oasis najavio je svoj povratak na scenu

Dogodilo se čudo! Legendarni rock bend Oasis
najavio je svoj povratak na scenu

Zaboravite na Taylor i Kanyea, Axla Rosea i Slasha ili Kendricka i Drakea. Jedan od najdugovječnijih i najzloglasnijih sukoba u glazbi su legendarna braća Liam i Noel Gallagher. Naravno, svi znamo da su oni osnivači jednog od najutjecajnijih i najpopularnijih bendova 90-ih – Oasisa. Nakon što su se 2009. službeno razišli zbog konstantnih svađa i prepirki dvojice braće, Oasis nije više nikad nastupio skupa. No, to će se promijeniti!

Vodeći bend 90-ih

Na veselje mnogih fanova, dogodilo se čudo. Oasis se ponovno okuplja. Podsjetimo, bend je osnovan u Manchesteru 1991., a to desetljeće rasturali su rock scenom danas kultnim hitovima poput Wonderwall, Don’t Look Back In Anger, Live Forever te Stop Crying Your Heart Out. Osim glazbom, pažnju su privlačili i svojim razuzdanim ponašanjem. Glavni vokal Oasisa, Liam Gallagher bio je oduvijek bad boy benda te poprilično problematičan. Alkohol, droge, žene, razbijanje po hotelskim sobama… Oasis su često i nazivani posljednjim pravim rock bendom jer su osim odličnih hitova, utjelovljivali i pravi rock ‘n’ roll stav.

S godinama su se počele primjećivati trzavice u bendu, pogotovo između braće Liama i Noela. Stariji Noel službeno je u lošim odnosima izašao iz benda i lansirao solo karijeru. Liam je Oasis pokušao unatoč tome održati na okupu, no neuspješno. Godine 2009. razišli su se. Iako obojica imaju uspješne solo karijere, ništa se ne može mjeriti s uspjehom koji su imali kao bend.

Najavili povratak na scenu

Od kad su se rastali do dandanas, fanovi stalno mole za ponovni okup. Svako šuškanje o okupu, braća su uvijek odmah demantirala. Naime, kroz ovih 15 godina ne samo da nisu bili viđeni u istoj prostoriji, nego su i javno napadali jedan drugoga. Ipak, izgleda kako su Liam i Noel napokon odrasli i unatoč svojim nesuglasicama odlučili uslišiti molitve fanova. Prošli vikend službeni profil Oasisa na društvenim mrežama objavio je teaser s datumom  27.08.2024. Društvene mreže Oasisa svakako su aktivne, no ono što je odalo da je riječ o okupu je da su i Liam i Noel podijelili isti teaser na svojim profilima. Onda su danas na njihovom službenom profilu objavljeni datumi niza koncerata za 2025. u Ujedinjenom Kraljevstvu i u Dublinu, uključujući i četiri koncerta u londonskoj Wembley areni.

Britanski mediji također tvrde kako imaju informacije da bi bend trebao nastupiti i na najpoznatijem britanskom glazbenom festivalu – Glastonburyju.

Fanovi su uvelike počeli očekivati ponovni okup kad je Liam Gallagher, na ovogodišnjem Reading Festivalu na kojem je nastupao, otpjevao Oasisovu pjesmu Half The World Away uz riječi: Želim ovu pjesmu posvetiti svom bratu, Noelu Gallagheru. Na istom tom koncertu, na kraju njegovog seta, pojavio se isti teaser koji je kasnije objavljen na društvenim mrežama.

Oasis je tako danas objavio kako su vijesti istinite. Jedan od najvećih rock bendova vraća se. Hoće li najavljivati dodatne datume za europske gradove još nam preostaje za vidjeti, a mi držimo fige da nam Oasis stigne i u Hrvatsku!

Foto: Profimedia, Instagram (@oasis)

Učitati još
Zatvori