Mile Kekin i Darko Rundek donose novu verziju klasika Hladnog piva. Poslušajte Trening za umiranje
Mile Kekin i Darko Rundek donose novu verziju klasika Hladnog piva. Poslušajte Trening za umiranje

Mile Kekin i Darko Rundek donose novu verziju klasika Hladnog piva. Poslušajte Trening za umiranje

Susret dvojice prekaljenih kantautora, Mile Kekina i Darka Rundeka, rezultirao je novom verzijom pjesme Trening za umiranje, klasika Hladnog piva. Ovo je pjesma koja njenog autora, Milu Kekina, prati cijelu život i nakon više od tri desetljeća odlučio joj je udahnuti novi život u potpuno novom aranžmanu i uz gostovanje Darka Rundeka. Objava ovog singla s pratećim videospotom dolazi nam i uoči Kekinovog najvećeg solo koncerta pred zagrebačkom publikom, koji će zajedno s bendom održati u Tvornici kulture, u subotu, 9. studenog.

Pjesmu’ Trening za umiranje’ napisao sam s dvadeset godina i već dugo ju želim ponovno snimiti.  Ne zato što joj nešto fali u žestokoj punkerskoj verziji s Džinovskog, nego sam ju htio opet doživjeti prvi put, otkriva Mile Kekin i objašnjava kako je došlo do suradnje s Darkom Rundekom: Bio mi je potreban i gost koji će ‘Treningu’ dati novu dimenziju i patinu. Sjetio sam se odmah Rundeka, s kime već dugo želim surađivati. Čekao sam pravu pjesmu koja je, eto, konačno došla. Darko je pristao čim ju je čuo i svojom interpretacijom joj dao novi prepoznatljivi Rundekovski pomaknuti pečat.

Mile Kekin i Darko Rundek

Solo koncert

Ono što je ovaj cijeli projekt potpuno umjetnički zaokružilo svakako je videospot. Redatelj Dinko Šimac, s kojim je Kekin ovom prilikom po prvi put surađivao, uložio je dva mjeseca rada da napravi unikatnu vizualnu priču i realizira Miletovu ideju o mračnom filmu ceste kojom vozi – sa svojim vokalnim suvozačem – kroz intimne životne trenutke.

Objavom novog singla i spota Mile Kekin dodatno najavljuje svoj najveći solo koncert do sada u Zagrebu, koji će održati ove jeseni, 9. studenog u Tvornici kulture. Ovim koncertom Mile i bend će zaokružiti turneju i druge aktivnosti koje nose zajednički nazivnik Soundtrack za život te zagrebačkoj publici predstaviti energičan nastup i best-of kompletne Kekinove dosadašnje karijere, od Hladnog piva do samostalnih izdanja.

Mile Kekin

Poslušajte ga!

U sklopu navedene turneje, Mile Kekin će uoči Zagreba zajedno s bendom održati i nekolicinu koncerata u regiji i Europi, što uključuje nastupe u Nišu (14. rujan), Oslu (21. rujan), Ljubljani (25. listopad), Novom Sadu (1. studeni) i Beogradu (2. studeni).

Pjesma Trening za umiranje čeka vas u nastavku.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori