Martin Garrix ekskluzivno za Journal: Donosimo razgovor s jednim od najuspješnijih svjetskih DJ-eva
Martin Garrix ekskluzivno za Journal: Donosimo razgovor s jednim od najuspješnijih svjetskih DJ-eva

Martin Garrix ekskluzivno za Journal: Donosimo razgovor s jednim od najuspješnijih svjetskih DJ-eva

Svjetska slava dočekala ga je već kao 17-godišnjaka, a danas, deset godina kasnije, smatra se jednim od najmlađih i najuspješnijih DJ-a/producenta pop i elektronske scene. U doista kratim crtama iznesena je biografija Nizozemca koji će ponovno stupiti pred domaću publiku. Martin Garrix i ovog ljeta stiže u Split na festival ULTRA Europe, a njegov dolazak u Dioklecijanov grad bio je sjajan povod za naš razgovor.

Živi li zbilja svoj san ili ponekad jednostavno poželi prespavati posao? Što radi kad ne radi i koji mu je omiljeni snack nakon dobrog izlaska?, samo su neka od pitanja na koja nam je Martin odgovor dao u nastavku.

Martin Garrix
  • Martine, kad se osvrnemo na tvoje stvaralaštvo i podvige posljednjih godina ne možemo se ne zapitati – kako sve to stižeš?

Hvala vam! Glazba je moj najveći hobi i moja najveća strast, stoga ju ne doživljavam kao posao. Većinu slobodnog vremena ipak provodim u studiju jer volim raditi na novim idejama. Također, okružen sam nevjerojatnim ljudima, mojom obitelji prijateljima i timom, a to uvelike pomaže.

  • Možemo li zaključiti kako živiš svoj san?

Apsolutno! Istinski sam zahvalan što mogu to činiti svaki dan.

Martin Garrix
  • Pročitali smo da si još s 8 godina znao što želiš biti kad odrasteš. Što misliš kako bi osmogodišnji ti doživio ovaj uspjeh?

Da budem iskren, sve je počelo kao hobi i nikad nisam mislio da će me dovesti ovako daleko. Da si mi rekla da će ovo biti moj život kad sam imao 8 godina, definitivno ti ne bih vjerovao.

  • Naravno, uz javan posao dolaze i određena očekivanja. Osjećaš li pritisak? Pratiš li kritike ili ideš po svom?

Definitivno osjećam pritisak. Uvijek želim isporučiti glazbu ili nastup uživo kojim će publika biti zadovoljna i koji će im se svidjeti. Želim da se najbolje provedu. Dakle, ako pročitate da se ljudima ne sviđa vaša glazba ili da nisu uživali u set koji ste pripremili, naravno da me se to dotiče.

Martin Garrix
  • Imaš li tremu uopće? Pred nastup ili izlazak nove pjesme.

Uvijek osjećam nalet adrenalina, ali i malu nervozu prije svakog nastupa ili izlaska nove pjesme. Mislim da je to važno – znači da ti je stalo.

  • Što je najljepše što ti je donio ovaj posao?

Donijelo mi je toliko nevjerojatnih stvari. Svaki dan mogu raditi ono što najviše volim, upoznati najposebnije ljude i vidjeti svijet.

  • Priznaj nam, imaš li dana kad bi jednostavno preskočio odlazak na posao?

Nikada ne preskačem nastupe jer ih previše volim raditi i naravno ne bih želio iznevjeriti svoje obožavatelje. Međutim, tu i tamo imam neproduktivne dane u studiju…

Martin Garrix
Martin Garrix
  • Što je ono što najviše voliš kod sebe/na sebi? Na što si najviše ponosan?

Rekao bih da sam najponosniji na ljude koje sam upoznao i s kojima sam se okružio tijekom godina.

  • A kad bi te oni trebali opisati jednom riječju, što bi rekli za tebe?

Energičan.

Martin Garrix
  • A kada uzmeš pauzu, u čemu tada uživaš? Znamo da voliš Formulu 1…

Volim provoditi vrijeme sa svojom obitelji i prijateljima. Također, volim se baviti sportovima kao što su windsurfing, skijanje i snowboarding.

  • Otkrij nam i malu tajnu – Koje ti je omiljeno jelo nakon dobrog izlaska?

Pizza – naravno!

Martin Garrix
  • Ovo ljeto zajedno uživamo u Splitu. Što nam spremaš?

Volim ULTRA Europe show i jako se veselim ovoj godini. Naporno smo radili s timom na novim vizualima, a ja ću puštati potpuno novu glazbu.

  • A što nam spremaš u budućnosti? Imaš li neku želju koju bi posebno volio ostvariti?

Uskoro stiže puno nove glazbe koju ću s nestrpljenjem podijeliti!

Foto: Louis van Baar

Učitati još
Zatvori