Liam Payne obilježio je odrastanje mlađih generacija. Iza njega ostaju pjesme koje ćemo zauvijek pamtiti
Liam Payne obilježio je odrastanje mlađih generacija. Iza njega ostaju pjesme koje ćemo zauvijek pamtiti

Liam Payne obilježio je odrastanje mlađih generacija. Iza njega ostaju pjesme koje ćemo zauvijek pamtiti

Sinoć je mnoge fanove te glazbenu industriju šokirala vijest da je preminuo Liam Payne, popularni britanski pjevač i bivši član jednog od najpopularnijih boybandova u povijesti – One Directiona. Kako prenose mediji, Liam je pao s balkona hotela u Argentini u kojem je odsjedao posljednjih par dana. Neposredno prije, policija je bila obaviještena o muškarcu pod utjecajem supstanci koji se ponaša agresivno. Payne se borio s alkoholom i drogama te je često progovarao o tome. Imao je svega 31 godinu, a iza sebe ostavio roditelje, dvije starije sestre te sina Beara s pjevačicom Cheryl Cole.

Globalni uspjeh

Payne je obilježio odrastanje mlađih generacija tijekom prethodnog desetljeća. Razlog za to je vrlo jednostavan – Liam je bio član jednog od najpopularnijih boybandova današnjice. One Direction je formiran 2010. godine u pjevačkom natjecateljskom showu The X Factor. U narednih šest godina, Liam, Harry Styles, Niall Horan, Louis Tomlinson i Zayn Malik (koji je grupu One Direction napustio nešto ranije) postali su miljenici fanova iz cijelog svijeta. Ovaj boyband je oborio razne rekorde, a njihov pop zvuk ispunio je najveće glazbene dvorane.

Vrlo brzo nakon formiranja, One Direction postao je svjetski fenomen. Njihovu popularnost mnogi su uspoređivali s drugim boybendovima kao što su NSYNCBackstreet Boys. Štoviše, članovi grupe One Direction su – zahvaljujući singlovima i albumima – oborili čak i rekord koji je držala grupa The Beatles. U pitanju je onaj koji se tiče najviše top 10 debitiranja na Hot 100 listi u kategoriji bendova.

Glazba koja živi vječno

Nakon što su se članovi grupe razišli 2016. godine, svaki od njih nastavio je svoju solo karijeru. Kada je u pitanju Payne, on nije napravio veliku pauzu. Vrlo brzo se upustio u samostalne projekte, a njegova posvećenost glazbi rezultirala je brojnim solo numerama i duetima. Neke od njegovih najpoznatijih pjesama su Strip That Down (ft. Quavo), For You (ft. Rita Ora) i Familiar (ft. J. Balvin).

Žanr za koji se Liam Payne opredijelio može se okarakterizirati kao kombinacije pop i r&b-a. Na njega su najveći utjecaj imali pjevači kao što su Pharrell Williams, Chris Brown, Justin Timberlake i Usher. Iako je pjevač tijekom 2023. godine najavio da ima planove za drugi album, posljednja pjesma koju je objavio ostat će Teardrops. Stoga upravo ovom numerom započinjemo playlistu posvećenu popularnom pjevaču koja je ujedno i omaž na njegovu karijeru. Payne je puno značio mnogim fanovima koji su prolazili kroz ono awkward razdoblje adolescencije te je vijest o njegovoj tragičnoj i preranoj smrti pogodila sve. Šaljemo zagrljaje i riječi utjehe svima na koje je Payne utjecao tijekom godina te vas ostavljamo s onim što će živjeti vječno – njegovom glazbom.

Journal Playlist: Liam Payne


  1. Liam Payne – Teardrops
  2. Liam Payne, Rita Ora – For You
  3. Liam Payne, Jonas Blue, Lennon Stella – Polaroid
  4. Liam Payne – Say It All
  5. Liam Payne, J Balvin – Familiar
  6. Liam Payne, Quavo – Strip That Down
  7. Liam Payne – Tell Your Friends
  8. Liam Payne – Sunshine
  9. Liam Payne – Bedroom Floor
  10. Liam Payne – All I Want (For Christmas)
  11. Liam Payne – Remember
  12. Liam Payne – Heart Meets Break
  13. Liam Payne, French Montana – First Time
  14. Liam Payne – Weekend
  15. Liam Payne, Zedd – Get Low

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori