Koncerti i kulturna događanja koja ne smijete propustiti ovoga ljeta 
Koncerti i kulturna događanja koja ne smijete propustiti ovoga ljeta 

Koncerti i kulturna događanja koja ne
smijete propustiti ovoga ljeta 

Ljeto je počelo i Šibenik će i ove godine biti nezaobilazna destinacija svima koji cijene vrhunsku glazbu. Dobro je poznato da su šibenske tvrđave postale meka kulturnih događanja, stoga ih definitivno stavljamo na kartu idućih nekoliko mjeseci. Krenite pakirati kofere jer donosimo popis koncerata i događanja koje ne smijete propustiti ovoga ljeta.

Tvrđava sv. Mihovila 4 (2)

Tvrđava sv. Mihovila

Jedna od najljepših hrvatskih pozornica Tvrđava sv. Mihovila, omiljena je kako publici tako i izvođačima, upravo zbog svog intimnog predznaka i atmosfere koja oduzima dah. Jedanaesta koncertna sezona već je u punom zamahu, a tijekom srpnja i kolovoza na pozornici očekuje vas niz nastupa domaćih i stranih zvijezda. Sljedeći na redu je dvodnevni festival posvećen Arsenu Dediću ‘Arsen, Čovjek kao ja’.

Tvrđava sv. Mihovila (3)

Arsen, čovjek kao ja

Njegov opus, prepoznat u cijeloj regiji, bit će predstavljen na atraktivnim lokacijama rodnog mu grada 12. i 13. srpnja kroz bogat program raznolikih kulturnih i glazbenih događanja. Dvodnevni program počinje 12. srpnja ujutro u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” radionicama crtanja za djecu. Paralelno s tim, u Kući umjetnosti Arsen održat će se panel na kojem će sudjelovati Saša Lošić Loša, razmatrajući Arsenovu ostavštinu i utjecaj na glazbu.

Događanja se nastavljaju nizom besplatnih koncerata za građane Šibenika i njihove goste. Dan će završiti velikim koncertom na Tvrđavi Barone, na kojem će nastupiti: Matija Dedić, Lu Dedić, Zoran Predin, Lea Dekleva, BluVinil, Ivana Husar Mlinac, Tina Vukov, Saša Lošić Loša, Marija Mirković, Josip Palameta i Kristijan Beluhan.

Program u subotu 13. srpnja započinje novom radionicom crtanja za djecu u prostoru gradske knjižnice, nastavlja se panelom u Kući umjetnosti Arsen na kojem će o ostavštini velikog umjetnika pričati Zoran Predin. Dvodnevno slavlje glazbe i umjetnosti kulminirat će završnim koncertom na Tvrđavi sv. Mihovila. Na jednoj od najljepših pozornica na Jadranu po nekoliko pjesama izvest će Matija Dedić, Lu Dedić, Gibonni, Matija Cvek, Amira Medunjanin, Natali Dizdar, Mia Dimšić, Alen Slavica i Mate Grgat. Više o cijelom programu potražite ovdje.

Devendra Banhart

28.srpnja na Tvrđavu sv. Mihovila dolazi američko-venezuelanski kantautor Devendra Banhart.  Glazbenik koji je zbog kombiniranja folka, indija te latinskih utjecaja dobio nadimak otac freak folka, u Šibeniku će predstaviti svoj jedanaesti studijski album „Flying Wig“. Za nastup Devendre publiku će zagrijati njemački trio The Zenmenn! Više o glazbeniku, ulaznicama i ostalim detaljima potražite ovdje.

Kruder & Dorfmeister

Proslavljeni austrijski producentski i DJ dvojac Kruder & Dorfmeister nastupit će na Tvrđavi sv. Mihovila 3. kolovoza u sklopu velike svjetske turneje s kojom obilježavaju 30 godina na sceni. Jedinstvena turneja uključivat će potpuni audio-vizualni doživljaj na odabranim pozornicama diljem svijeta, a Tvrđava sv. Mihovila jedna je od njih! Upravo su na šibenskoj tvrđavi 2018. godine Kruder & Dorfmeister imali svoj premijerni nastup u Hrvatskoj, tada su obilježili 25 godina postojanja, a sada se vraćaju obilježavajući okrugli 30. rođendan!

Air

Još jedno veliko ime dolazi nas rasplesati na Tvrđavu. Francuski kraljevi retro chill-out glazbe Air 4.8. odsvirat će nam svoj fantastičan Moon Safari album, a Šibenik je jedna od probranih lokacija na kojoj će se to dogoditi. Album je iznjedrio hit singlove poput “Kelly Watch The Stars”, “All I Need” i “Sexy Boy”, prodajući milijunske primjerke diljem svijeta, te je gurnuo Air u vode headlinera na značajnim festivalima. Opčinio je i neke od najvećih glazbenih vizionara poput Davida Bowieja, Madonnu i Becka, a uvelike je inspirirao i filmsku industriju. Ovaj glazbeni spektakl nikako ne biste trebali propustiti. Svi detalji nalaze se ovdje.

Róisín Murphy

Ljetno Yammatovo fueled by Cockta na Tvrđavu sv. Mihovila dovodi nam ikonu Róisín Murphy. Irkinja Róisín Murphy na svjetsku se glazbenu scenu probila kao istaknutiji dio britansko-irskog elektronskog dua Moloko. Nakon razlaza tog sjajnog dua, ova eklektična, ekscentrična i svestrana umjetnica započela je iznimno uspješnu karijeru i jačala svoj zvjezdani status sa svakim novim albumom. Róisín je zaljubljenica je u modu, arhitekturu, dizajn i sve lijepo. Nastupi ove fantastične art-pop umjetnice tako nisu samo glazbeni, već i vizualni spektakl. Detalji su ovdje.

Tvrđava sv. Mihovila (1)

Trentemøller

Kultni danski producent i multiinstrumentalist Trentemøller na Mihovila stiže 14. kolovoza u pratnji peteročlanog benda. Anders Trentemøller na Tvrđavu sv. Mihovila donosi nevjerojatan live show, različit od svega što se danas inače povezuje s elektronskom glazbom. Njegove koncerte obilježava kvalitetna plesna glazba koja u live izvedbi dobiva potpuno novu dimenziju! Pridjevi kojima se opisuju njegovi nastupi su ‘hipnotički’, ‘zavodljivi’ i ‘očaravajući’ pa nas prema svemu sudeći u kolovozu na Tvrđavi čeka  događaj koji ne želite propustiti – poručuju iz Tvrđave kulture koja upravlja jednom od najljepših koncertnih lokacija u Hrvatskoj. Detalje o ulaznicama potražite ovdje.

Tvrđava sv. Mihovila (4)

SHIP FESTIVAL 2024.

Drugi po redu SHIP održat će se od 12. do 15. rujna u gradu domaćinu i prvog SHIP-a ikad, u Šibeniku. I ove godine će 42 domaća i strana izvođača zasvirati pred predstavnicima europske, ali i svjetske scene. SHIP otvara ovogodišnji headliner !!! (CHK CHK CHK), a ovdje pročitajte tko će još stati na pozornice Tvrđave sv. Mihovila, kluba Azimut, Kuće umjetnosti Arsen ili Tunela. Sve o još jednom fantastičnom SHIPu čitajte ovdje.

Osim ovih sjajnih nabrojenih izvođača koji su nam već dovoljni da bukiramo smještaj u Šibeniku, na rasporedu je još mnogo koncerata, a cijeli program pogledajte ovdje.

Osim programa na sv. Mihovilu sjajan srpanj i kolovoz čekaju nas i na Tvrđavi Barone. Smještena 90 metara iznad mora, s panoramskim pogledom na grad i vrhunskim koncertima, Tvrđava Barone postala je nezaobilazna pozornica za sve ljubitelje razigranih ritmova. Nezaboravne večeri pod zvijezdama upotpunit će nagrađivani hrvatski i inozemni jazz glazbenici.

Barone Jazz Festival već je ugostio neka sjajna imena, a do kraja srpnja očekuju nas koncerti Ivana Pešuta, Ante Jeličić Quinteta, Marius Preda Evolution Trija i Robert Mikuljan Quinteta.

Filmovi pod zvijezdama

Osim sjajnog glazbenog programa, u Ljetnom kinu Barone možemo uživati u  projekcijama pažljivo probranih naslova domaće, europske i svjetske nezavisne produkcije, i to u svom standardnom terminu održavanja srijedom. Ovdje možete provjeriti raspored filmskih projekcija.

Učitati još
Zatvori