Zašto toliko volimo bend Jungle? Koreografije s kojih ne možemo skinuti pogled i zarazne pjesme
Zašto toliko volimo bend Jungle? Koreografije s kojih ne možemo skinuti pogled i zarazne pjesme

Zašto toliko volimo bend Jungle? Koreografije s kojih ne možemo skinuti pogled i zarazne pjesme

Pjesma Back on 74 bila je veliki prošlogodišnji hit. Proslavio ju je TikTok i popularna koreografija iz spota za istu. Mjesecima nam nije izlazila iz glave, a odmah nas je zaintrigiralo tko stoji iza nje. Bend Jungle ubrzo nam je postao opsesija. Šokirali smo se kada smo saznali da postoje još od 2013. te da su izbacili već tri albuma prije posljednjeg, a da smo tek s Back on 74 čuli za njih. To samo dokazuje da uspjeh ne dolazi preko noći.

Nakon albuma Volcano koji je pratio i cijeli filmić sastavljen od videospotova za sve pjesme, Jungle is back (on 74)! Nedavno su objavili pjesmu Let’s Go Back čime su najavili novi projekt. Jungle nam je novi najdraži bend, a evo zašto ih toliko volimo.

Tko su oni?

Za one koji nisu upoznati, Jungle je britanski bend koji su osnovali glazbeni producenti J Lloyd-Watson i Tom McFarland. Iza sebe imaju četiri albuma: Jungle (2014),  For Ever (2018), Loving in Stereo (2021) te Volcano (2023). Svoj duo pretvorili su u trio kada su za posljednji album kao službenog člana dodali dugogodišnju suradnicu Lydiju Kitto. Iako su na sceni već preko deset godina, globalno su postali popularni tek prošle godine kada je također čest suradnik, koreograf Shay Latukolan na svoj TikTok profil objavio video plesa uz pjesmu Back on 74. Drugi plesači su počeli snimati svoje verzije i replicirati ples da je začas postao viralan, a uz to i sami Jungle.

Volcano kao jedan od najdražih albuma 2023.

Njihov album Volcano objavljen je u ljeto 2023. godine, a sastoji se od 14 pjesama. U njemu su ostvarene suradnje s reperima Erick the Architect, Channel Tres, Mood Talk, Bas i Roots Manuva. Cijeli album neodoljivo podsjeća na 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća te njeguje soul prizvuk, ali istovremeno je energičan i eksplozivan. Kritičari su ga pohvalili i prozvali ‘najiskrenijim uratkom kojeg je Jungle izbacio dosad’. Miješanje soula s electro i disco instrumentalom, a uz to i hip-hop stihovima učinilo je da Volcano postane jedan od najistaknutijih albuma 2023. godine. Pjesme poput spomenute Back on 74, I’ve Been In Love, Candle Flames i Us Against the World nisu nam silazile s playlista, a moramo priznati kako se godinu dana nakon još uvijek tamo nalaze.

Što je to toliko dobro u Jungleu da ih ne možemo prestati slušati, ali i gledati?

Suradnja s koreografom

Dok je glazba primarno audio iskustvo (i Jungleove pjesme su fenomenalne), ono što čini ovaj bend posebnim je suradnja s gore spomenutim koreografom Shayom Latukolanom što se pokazalo kao pravi pogodak! Svaka pjesma s albuma ima i svoj popratni videospot što je rijetkost u glazbenoj industriji. Svaki od spotova uključuje trupu izvanrednih plesača iza čijih koreografija stoji upravo Latukolan. Jungle već godinama u svoje videospotove uključuje pomno osmišljene koreografije i plesače koji ih besprijekorno izvedu. Osim Latukolana, već godinama surađuju i s plesačem Willom Westom s kojeg ne možete skinuti pogled kada gledate kako pleše.

Upravo riječ ‘besprijekorno‘ je ona koja opisuje iskustvo gledanja njihovih spotova. Jungle je valjda jedini izvođač čije bi pjesme radije ‘gledali’, a ne slušali. No, nek vas to ne zavara. Pjesme su jednako besprijekorne, a koreografije ih samo uzdignu na novu razinu.

Nakon što su svi spotovi s Volcana objavljeni na YouTubeu u sklopu kratkog filma koji s koreografijama priča jednu priču, ove godine Jungle se vratio!

@jungle4eva

Candle Flame ft. @Erick the Architect is out now. #altmusic

♬ original sound - Jungle
@jungle4eva

Our new single ‘Let’s Go Back’ is officially out now everywhere 🤩 Thanks for all your love and support—we couldn’t do this without you! Link in bio 😎🌴 #newmusic

♬ Let's Go Back - Jungle

Let’s Go Back

Izbacili su novi pjesmu Let’s Go Back, a glavni akter videospota je, pogađate – Will West. Ove godine plesačkoj trupi su se priključili i neki novi plesači, a za sjajnu koreografiju opet je zaslužan Latukolan. Let’s Go Back još je jedna soulful pjesma za koju još nismo sigurni najavljuje li novi album. Vratili su se i prepoznatljivom stilu snimanja spotova sa samo jednim kadrom. Baš kao i kod svih spotova za pjesme s Volcanoa, i Let’s Go Back završava s introm sljedeće pjesme što nam nagovještava da ćemo dobiti još hitova iz Jungleove tvornice. Jedva čekamo nastaviti pratiti njihov rad.

Za kraj, ostavljamo vas s novim singlom – Let’s Go Back. Uživajte.

Foto: Instagram (@jungle4eva), TikTok (@jungle4eva)

Učitati još
Zatvori