Synth pop u najboljem izdanju sa beogradskim duom Dolores – znamo kada i gdje
Synth pop u najboljem izdanju sa beogradskim duom Dolores – znamo kada i gdje

Synth pop u najboljem izdanju sa beogradskim
duom Dolores – znamo kada i gdje

Beogradski autorski ženski pop duo inspiriran novim valom DOLORES nas vodi na nostalgično putovanje kroz vrijeme sa svojim jedinstvenim spojem retro synth zvuka i modernih pop melodija. Inspirirane zvukom 80-ih i 90-ih, ali i muzikom suvremenih alternativnih sastava ExYu zemalja, Dolores stvara glazbu koja je istovremeno nostalgična i suvremena.

U svojim pjesmama bave se temama svakodnevice, pretežno stvarnim problemima i osjećajima današnjice. Nakon istoimene pjesme, potom i debi albuma Šta te radi beogradska scena je postala bogatija za njihove nastupe. A jedan od sljedećih koji ne propuštamo se očekuje na predstojećem Ljubav festivalu čija najava posebno za Journal dolazi u obliku glazbenog kviza između jednog od osnivača Ljubav festivala, Viktora Savića i članice benda Ane Srećković.

Dolores, foto: Veljko Lalović

Beogradski duo koji se ne propušta

Kako smo najavili, ovaj beogradski duo čine Ana Srećković i Marija Vukčević. Filologinje po struci autorsku glazbustvaraju za svoju dušu. Njihova glazba prožima snažne emocije, snove i surovu stvarnost kroz moćne vokale i hipnotizirajuće zvukove. One stvaraju atmosferu koja je intimna, a ujedno i grandiozna.

Ono što ih izdvaja jesu tekstovi kojima ističu važne društvene i individualne teme s kojima se svi susrećemo. Dubinom i jasnoćom rječi svojih pjesama DOLORES postiže veliki efekt poistovjećivanja slušalaca s glazbom, stvarajući novu dimenziju povezanosti izvođača i publike. Kako i one same kažu: Ta povratna informacija publike je zapravo smisao ovoga što radimo.

Pop duo DOLORES nastao je iz prezasićenja od njihovih dnevnih poslova i potrebom za kreativnim izražavanjem. Započele su svoj muzički put s dvije gitare u dnevnoj sobi za vrijeme karantene. Sada iza sebe imaju i veoma uspješan album Šta te radi. Njihovu glazbu u odlikuju sofisticirani aranžmani, impresivno vokalno izvođenje i bogati zvučni pejzaži.

Dolores, foto: Veljko Lalović

DOLORES i LJUBAV festival

Kultna Ljubav žurka, ovog kolovoza postaje Ljubav festival koji nam na beogradsku scenu donosi bogat glazbeni program. Od dua DOLORES, preko Bojane Vunturišević, Irona, Ide Prester & Lollobrigide pa sve do Little Lu, Lutona & Šćepe i mnogih drugih.

I zato vas pozivamo da doživite jedinstvenu muziku pop dua DOLORES uživo 24. kolovoza u Luci Beograd. Kao i za svaki njihov događaj, ulaznice se neće prodavati. Umjesto toga potrebno je da popuniti kratku prijavu na ljubav.shop sajtu i poslati tri humanitarna SMS-a sa sadržajem 200 na broj 2844. Ovim putem direktno se pomaže onima kojima je to potrebno i donira se za Crkvene narodne kuhinje. Isto je moguće učiniti isključivo u Srbiji.

Članak preuzet sa Journal.rs. 

Foto: Veljko Lalović (@uvek_prisutan), Video: @beat.bgd

Učitati još
Zatvori