Boris Štok ekskluzivno za Journal predstavlja novi spot za pjesmu Prašina. Pogledajte ga
Boris Štok ekskluzivno za Journal predstavlja novi spot za pjesmu Prašina. Pogledajte ga

Boris Štok ekskluzivno za Journal predstavlja novi spot za pjesmu Prašina. Pogledajte ga

Boris Štok godinu je započeo sjajnim nastupom na Dori na kojoj se natjecao s pjesmom Can We Talk? Imao je i zapažen nastup na Zagrebačkom festivalu, a u petak, 17. svibnja predstavlja album Minimalizam. Najavljuje ga suradnja s Matijom Dedićem na pjesmi Prašina.

Boris Štok odlučio je ovo ljeto dočekati s novim albumom. Ovoga puta samo kao digitalno i LP izdanje, album Minimalizam donosi deset pjesama, ali u pomalo neobičnim aranžmanima i kombinacijama. Riječ je soft jazz pop albumu, vrlo intimnog karaktera na kojem je Boris ugostio i vrhunske hrvatske glazbenike. Tako na albumu gostuju Ante Gelo, Ivan Popeskić, Matija Dedić i Elvis Stanić.

Boris Štok

To su prije svega izvrsni glazbenici koje jako cijenim i čiji rad poštujem. S obzirom na njihovu vještinu sviranja i senzibilitet, vjerovao sam da će te pjesme u njihovoj interpretaciji zvučati najbolje u što sam se naravno i uvjerio. Konačni zvuk je i dokaz tome. Jako sam sretan što sam proveo te studijske trenutke s njima i da imam tu čast sto sviraju na mojem albumu.

Snimanja su bila ‘one take’, dakle bez ‘peglanja’ grešaka i bez prethodnih uvježbavanja. Nikada nisam radio ništa slično pa mi je to bio izazov! Na albumu se nalaze i pjesme Kao nekada na kojoj gostuje Tereza Kesovija te Jedino što mi treba, koje su jedine klasičnog bendovskog tipa i produkcije, ali se senzibilitetom i estetikom uklapaju u priču i daju lijepu dinamiku albumu, rekao je Boris o albumu Minimalizam.

Boris Štok
Boris Štok

Boris je objavu albuma proslavio u društvu kolega, prijatelja i obožavatelja u zagrebačkom Grif baru gdje je premijerno prikazan i video spot za pjesmu Prašina. Pjesma Prašina je na svim streaming servisima, a vinil potražite online na linku, Aquarius Music Shopu i svim bolje opremljenim glazbenim trgovinama.

Spot donosimo u nastavku.

Foto: Tanja Kanazir

Učitati još
Zatvori