Baby Lasagna oduševio više od 13000 fanova na stadionu Šalata
Baby Lasagna oduševio više od 13000 fanova na stadionu Šalata

Baby Lasagna oduševio više od 13000
fanova na stadionu Šalata

Daleko najočekivaniji domaći koncerti ovog ljeta u Zagrebu rasprodali su se još u proljeće, u manje od 12 sati, postavivši apsolutni rekord Šalate. Unatoč slabijem vremenu od 12. do 14. rujna na stadion se slila vojska fanova iz cijele Hrvatske, regije te mnogih drugih zemalja uključujući SAD, Veliku Britaniju, Njemačku i Francusku.

Baby Lasagna im se svaku večer odužio izvođački i produkcijski superiornim koncertima čija energija će se još dugo osjećati. Svaka pjesma s nadolazećeg debija Demons And Mosquitos dobila je svoj poseban tretman praćen videom i pirotehnikom pokazavši koliko još aduta, osim proslavljene Rim Tim Tagi Dim, ima u rukama.

Šalata je eruptirala ne samo na njoj već na gotovo svakoj, počevši od otvarajućih Hypocritical i IG Boy, pa sve do posljednje Don’t Hate Yourself, But Don’t Love Yourself Too Much. Pomno razrađen Lasagnin set znao je prikočiti kad treba (Less Than Great, And I, Demons And Mosquitos), ali samo da bi nakon toga, uz Dopamin, Again ili aktualan singl Biggie Boom Boom stisnuo gas do kraja i razletio se po cijelom stadionu.

Baby Lasagna
Baby Lasagna

Dojmovi sa Šalate

Kako je bilo Baby Lasagni i njegovom bendu? Barem 20 puta je ponovio da mu je toliko dobro da se ne želi maknuti s pozornice, a cijeli osjećaj sumirao je riječima: Prošla su i ova tri dana, tri Šalate – i dalje zvuči nestvarno. Mislio sam da se ne bojim kiše, ali onda kada je krenula dobrano lijevati, ipak me stislo: “hoće li ljudi doći? Da li bi uopće došli da nema kiše? Šta mi tu uopće radimo?” i slična pitanja koja postavlja ovaj mozak. Ali kada sam izašao na pozornicu, vidio sam ispred sebe tisuće kabanica i tisuće nasmiješenih lica koja su se činila neopterećena ikakvim vremenskim uvjetima. Tako je bilo sva 3 dana i svakim danom sam bio sretniji i zahvalniji prema svima koji su bili dio ove priče. Nikada neću pronaći način da izrazim količinu zahvalnost prema svima koji su kupili kartu, izdvojili vrijeme i po hladnoći i kiši došli na Šalatu, pjevali, skakali i vrištali skupa s nama. To isto vrijedi i za one koji su marljivo, skromno i tiho radili na ovome događaju – od tehničara, preko zaštitara pa sve do čistača. Hvala vam svima i nadam se da ćemo uskoro opet sve ovo ponoviti!

Baby Lasagna
Baby Lasagna

Nastavak europske turneje

Svaki od tri večeri nastupili su i posebni gosti, pa su tak u četvrtak 12. svirali Freaktion i Teya Dora, u petak BluVinil i Alen Vitasović, a zadnje večeri, u subotu, EoT i Idem, dok su se Baby Lasagni na pozornici u nekoliko pjesama pridružili članovi plesne skupine „Flame“ iz Rijeke.

Koncertne aktivnosti nastavljaju se već sljedećih dana. U utorak 17. rujna Baby Lasagna će nastupiti u ljubljanskom kinu Šiška. Madrid je na rasporedu 20., a Beč 24 rujna, dok će 27. i 28. preuzeti beogradski Dom omladine. Početkom listopada, točnije 3.10. nastupa u Milanu, a dva dana kasnije u klubu Porat u Splitu.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori