Ni blizu pobjede: Na kojem bi mjestu Švicarska završila da se broje samo glasovi publike?
Ni blizu pobjede: Na kojem bi mjestu Švicarska završila da se broje samo glasovi publike?

Ni blizu pobjede: Na kojem bi mjestu Švicarska završila da se broje samo glasovi publike?

Uz nebrojene probleme i skandale završio je i ovogodišnji Eurosong. Naš predstavnik Baby Lasagna osigurao je povijesno drugo mjesto – nabolji plasman Hrvatske otkako sudjelujemo na ovom glazbenom natjecanju. Prvo mjesto odnijela je Švicarska – zahvaljujući žiriju.

Iako je Rim Tim Tagi Dim apsolutni favorit publike od samog početka, a to su pokazali i glasovi, Švicarska je pobijedila zahvaljujući kiši dvanaestica kojima ih je zasuo žiri. Švicarska je imala kvalitetnu pjesmu, odličan scenski nastup kao i vokal, ali naprosto nisu bili ni blizu Baby Lasagni što se tiče simpatija publike.

Naš Marko prvo mjesto po glasovima publike osvojio je i u polufinalnoj večeri, kao i u finalu. Velikih 337 bodova dala mu je publika u završnici, točnije od čak devet zemalja dobili smo 12. To su: Albanija, Austrija, Azerbajdžan, Danska, Island, Irska, Norveška, Srbija i Slovenija. Švicarska je po glasovima publike od samo jedne zemlje dobila 12 bodova i to je Ukrajina.

Što se žirija tiče, samo Cipar i Srbija Hrvatskoj su dali 12 bodova…

Puno drugačiji poredak

Na kraju, prva tri mjesta zauzele su Švicarska, Hrvatska i Francuska. Da žirija nema i da se gledaju samo glasovi publike, slika bi bila puno drugačija. Baby Lasagna bio bi prvi s 337 bodova, na drugom mjestu bio bi Izrael s 323 boda, zatim Ukrajina s 307 bodova, Francuska s 227 bodova i na petom mjestu Švicarska s 226 bodova publike.

Što se polufinala tiče, u svojoj večeri Baby Lasagna također je bio prvi s najviše glasova publike, dok su Nemo bili tek četvrti nakon svog polufinalnog nastupa.

Eurosong 2024
Glasovi publike 1. polufinalne večeri
Eurosong 2024
Glasovi publike 2. polufinalne večeri

Foto: EBU, Profimedia, Instagram (@eurovision)

Učitati još
Zatvori