Sve informacije o narednim sezonama Zmajeve kuće, ali i o novom spin-offu koji nam stiže sljedeće godine
Sve informacije o narednim sezonama Zmajeve kuće, ali i o novom spin-offu koji nam stiže sljedeće godine

Sve informacije o narednim sezonama Zmajeve kuće, ali i o novom spin-offu koji nam stiže sljedeće godine

Popularni spin-off Igre prijestolja, Zmajeva kuća, zaključio je svoju drugu sezonu. Započela je obećavajuće, a mi smo već nakon prve dvije epizode prognozirali odličnu sezonu. I nismo bili u krivu. Eksplozivna sezona dala nam je šokantnu smrt, poludjele zmajeve, nove likove i ponovni susret Rhaenyre i Alicent. Iako je na trenutke podijelila fanove, pogotovo kad je riječ o finalu sezone, ono je zapravo prigodna najava za ono što nam slijedi.

Tekst u nastavku sadrži spoilere za drugu sezonu serije Zmajeva kuća.

Zmajeva kuća

Što želimo vidjeti u trećoj sezoni?

S obzirom na to da je druga sezona završila tako da su se vojske dviju zaraćenih strana tek formirale, možemo pretpostaviti kako treća sezona neće imati nikakav vremenski skok, nego će se nastaviti neposredno nakon događaja iz druge. Tijekom sezone dobili smo par scena vatrenih bitki. Rezultat jedne od njih je i taj da u seriji više nećemo gledati glumicu Eve Best koja je utjelovila neustrašivu Rhaenys Targaryen koja je sa svojim zmajem otišla u vlastitu smrt. Ipak, najveća bitka nam tek slijedi. U trećoj sezoni, stoga, želimo napokon vidjeti okršaj između Rhaenyre i Aemonda, princa regenta koji trenutno vlada Westerosom u ime svog brata, kralja Aegona. Podsjetimo, Aegon je u bitci zmajevima skoro poginuo, ostavljajući ga spaljenim i nepokretnim.

Zadnja epizoda druge sezone donijela nam je i neočekivani sporazum između Rhaenyre i Alicent. Iako su na suprotnim stranama, bivše najbolje prijateljice imaju isti cilj – završiti rat sa što manje nepotrebne smrti. No, to nije toliko lako. Barem ne u svijetu Westerosa. Rhaenyra želi ‘sin za sina’, tako da je očekivano da ćemo u trećoj sezoni dobiti smrt još jednog bitnog lika – Aegona ili Aemonda. Po svemu sudeći to bi mogao biti Aemond, s obzirom na to da smo na kraju sezone mogli vidjeti Aegona kako bježi od skorog Rhaenyrinog napada.

Zmajeva kuća

Četvrta sezona bit će posljednja

Finale je podijelilo neke fanove koji su nezadovoljni jer se ‘ništa nije dogodilo’. Međutim, smatramo kako je takav otvoreni završetak savršen za set up sljedeće sezone. Ne bismo se ni čudili da nam kreatori serije serviraju Rhaenyrin napad na King’s Landing odmah u prvoj epizodi treće sezone. A kada nam ona stiže? Točno vrijeme nam je nepoznato, no showrunner i ko-kreator Ryan Condal je na jednoj pressici otkrio kako se trenutno piše scenarij, a treća sezona bi s produkcijom trebala započeti početkom 2025. S obzirom na to da smo drugu sezonu čekali dvije godine, moguće je da ćemo sljedeću gledati tek 2026., no nadamo se barem kasnoj 2025.

Condal je također otkrio i koliko sezona će Zmajeva kuća imati. Potvrđeno je da će četvrta sezona biti posljednja, što je znatno manje nego što je Igra prijestolja imala. Sa svojih osam sezona, Igra prijestolja mogla je komotno imati još jednu jer se završetak činio poprilično užurbanim, stoga se nadamo kako Zmajeva kuća neće napraviti istu pogrešku.

Zmajeva kuća

Novi spin-off

A da se HBO ne može zasititi Westerosa potvrđuje i novi spin-off. Naime, objavljen je prvi teaser za seriju A Knight of the Seven Kingdoms, još jedan uradak inspiriran George R. R. Martinovim knjigama. Također je riječ o još jednom prequelu jer je serija smještena stoljeće prije događaja u Igri prijestolja. Targaryeni još uvijek drže Željezno prijestolje, a zmajevi još nisu izumrli. Službeni opis serije je sljedeći: Dva heroja lutaju Westerosom. Mladi, naivni, ali hrabri Ser Duncan Visoki i njegov sićušni štitonoša, Egg. Velike sudbine, moćni neprijatelji i opasni podvizi čekaju ove nevjerojatne i neusporedive prijatelje.

Serija nam stiže na Max 2025. godine. Teaser pogledajte u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori