Zala Djuric nova je regionalna glumačka zvijezda – Ime je to koje vrijedi zapamtiti
Zala Djuric nova je regionalna glumačka zvijezda – Ime je to koje vrijedi zapamtiti

Zala Djuric nova je regionalna glumačka zvijezda – Ime je to koje vrijedi zapamtiti

Ja sam žena od ljubavi. Služim ljubav(i) i istražujem slobodu. A moj poziv u ovom životu su gluma, pisanje scenarija i poezije, riječi su kojima nam se na naš upit predstavila Zala Djuric. Mlada slovenska glumica uspješno gradi karijeru kako u rodnoj zemlji, tako i inozemstvu. Ime je to koje vrijedi zapamtiti.

Premda na samim početcima karijere, Zala je itekako svjesna brenda koji želi graditi, a upravo je takva odlučna i snažna stala i pred naše kamere. Vrijeme je da ju upoznate!

Zala Đurić
Haljina Jonathan Simkhai (Heraldi) / Nakit Zlatarna Dodić
Zala Đurić
1 Prsluk haljina Victoria Beckham (Heraldi) / Suknja Pandan / 2 Haljina Envelope 1976 (Garderoba concept store) / Cipele Stine Goya (Garderoba concept store) / Nakit Zlatarna Dodić
  • Na samom početku smo te zamolili da nam se predstaviš vlastitim riječima, što si i učinila. A kad bi te tvoji najbliži morali predstaviti, koje bi tri riječi upotrijebili?

Evo, rezultati ankete su pokazali, da su najčešći odgovori: ljubav, ludost i strast.

  • Premda te poznajemo i kao glumicu, iznimno si vješta i s riječima. Je li pisanje tvoj ispušni ventil?

Pisanje je za mene više od ispušnog ventila. Ispušni ventili su mi ples, tenis i trčanje u prirodi. Ali u tome nisam dobra i nikome ne treba Zala koja pleše i igra tenis. Pisanje mi dobro ide, u tome beskrajno uživam, a i zarađujem time. Tako da mislim da je tu više neki Ikigai moment.

Zala Đurić
Haljina Jonathan Simkhai (Heraldi) / Sandale Sportmax / Nakit Zlatarna Dodić
Zala Đurić
  • Koje su tvoje male životne strasti? U čemu posebno uživaš?

Uživam u potrazi za ljubavlju. U svakom trenutku, na svakom koraku. Ne živim prema postulatu, kad prestanem radit – tada ću uživat, nego pokušavam uživati u svemu što radim. A u trenucima u kojim ne mogu uživati, tražim ljepotu. Kao što stih jedne moje pjesme kazuje, vjerujem da je ljeto stanje duha i da sam ja godišnji odmor. Odmaram u beskrajnoj sreći vječne ljubavi.

  • Što misliš, što bi mala Zala rekla danas kada te vidi na velikim pozornicama?

Mislim da je mala Zala ponosna i sretna. Sve je tako kako smo zamislile, čak i bolje. Nisam očekivala da ću svake godine biti sve sretnija i sretnija.

Zala Đurić
  • Baviš se javnim poslom, kako se nosiš s kritikama? Jesi li sama sebi najveći kritičar?

Inače da, tu još nisam uspjela smiriti svoj ego. Još uvijek ganjam neku perfekciju i teško si opraštam, ako mislim da sam mogla nešto bolje uraditi. Inače sa svim ostalim kritikama, više manje, radujem i prihvaćam ih s raširenim rukama. Jer želim rasti.

  • Što je ono što posebno voliš kod sebe? Što misliš da je tvoja najveća snaga?

To što se ne bojim biti cringe, ne bojim se neuspjeha, ne bojim se kritika, ne bojim se ničeg. Ne bojim se biti povrijeđena pa zato svaki dan volim kao da sam prvi put zaljubljena i kao da mi je posljednji dan u životu. Ne krijem se od bola. Srce nosim na dlanu. I kad mi se slomi srce, nakon što se sastavim, volim još jače. Jer mislim da tuga i veselje nisu suprotnosti. Nego su oboje suprotnost apatiji. Ne želim kroz život proći lakše, nego življe.

Zala Đurić
  • Domaća te javnost imala priliku bolje upoznati prilikom angažmana u filmu Šesti autobus. Koja te sjećanja vežu uz ovaj projekt?

Šesti autobus je bio sigurno jedan od najtežih, ali i najljepših projekta. Upoznala sam nekoliko prijatelja s kojima se i dalje družim. Samo snimanje ću zapamtiti po najjačoj glumačkoj ekipi s kojom sam svoje mentalno zdravlje spašavali humorom.

  • Trenutno te možemo pratiti i u seriji Skriveno u raju. Koja iskustva nosiš iz ovog projekta?

To je bila moja prva serija. Na prvi dan snimanja doživjela sam šok, nisam bila navikla na tako brzinska snimanja. Nije mi dugo trebalo da se naviknem i sad sam sretna, da sam savladala i te brzine. Ma da još uvijek preferiram sporije setove. Gdje ima vremena da se iskomunicira i najmanje detalje.

  • Nastavno na ovo pitanje, imaš li svoj skriveni raj na zemlji?

U njegovom zagrljaju.

Zala Đurić
Haljina Jonathan Simkhai (Heraldi) / Nakit Zlatarna Dodić
Zala Đurić
Haljina Envelope 1976 (Garderoba concept store) / Cipele Stine Goya (Garderoba concept store) / Nakit Zlatarna Dodić
  • A što ti prethodi? Koji je novi projekt u kojem ćemo te gledati?

Uskoro će izaći jedna serija, no o njoj vam za sad još ne smijem ništa reći. U pripremi je i jedan film, a u međuvremenu nastavljam pisati scenarije, glazbu i poeziju.

  • Za kraj, što si priželjkuješ u budućnosti? Što bi voljela ostvariti na poslovnom planu?

Još mnogo filmova kroz koje ću s redateljima i kolegama istraživati dubine umjetnosti i svoje duše.

Foto: Matej Jurčević

Styling: Marcela Vrček

Šminka: Sonja Kvesić

Kosa: Salon Evelin

Koordinatorica snimanja: Ivona Oštrić

Zahvaljujemo se Galeriji Kranjčar na ustupljenoj lokaciji za snimanje i Zlatarni Dodić na ustupljenom nakitu. 

Učitati još
Zatvori