U kina je stigao remake kultnog filma Vrana na čijem je setu tragično preminuo Brandon Lee
U kina je stigao remake kultnog filma Vrana na čijem je setu tragično preminuo Brandon Lee

U kina je stigao remake kultnog filma Vrana na čijem je setu tragično preminuo Brandon Lee

Od danas u svim CineStar kinima možete pogledati novi film Vrana (The Crow). Riječ je o remakeu kultnog filma iz 1994., a miješa dark fantasy, krimi, triler i akcijski žanr. Vrana bi mogao biti najmračniji film godine, a donosi nam Billa Skarsgårda u glavnoj ulozi. Za sve one koji nisu upoznati s originalnom pričom, evo o čemu se radi i što nas čeka u novom filmu.

Vrana

Radnja filma

Srodne duše Eric Draven (Skarsgård) i Shelly Webster (FKA Twigs) brutalno su ubijeni kada ih sustignu demoni njezine mračne prošlosti. Dobivši priliku da spasi svoju pravu ljubav tako što će se žrtvovati, Eric kreće u potragu za nemilosrdnom osvetom njihovim ubojicama. Prolazi kroz svjetove živih i mrtvih kako bi ispravio pogrešne stvari.

Osim Skarsgårda, glavnu ulogu ostvarila je i britanska pjevačica i glumica FKA Twigs. Pojavljuje se i poznati glumac Danny Houston. Ovu verziju filma režirao je Rupert Sanders poznat po režiranju Snjeguljice i lovca s Chrisom Hemsworthom, Kristen Stewart te Charlize Theron. Imao je i aferu sa Stewart koja je podigla dosta prašine zbog njegovog braka te Stewartine tadašnje veze s Robertom Pattinsonom.

Tragedija na setu originalnog filma

Podsjetimo, Vrana je remake istoimenog filma iz 1994. u kojem je glavnu ulogu tumačio sin Bruce Leeja, Brandon Lee. Sam film postao je manje poznat zbog radnje, a više zbog slučajne tragedije koja se dogodila na setu. Naime, tijekom snimanja scene u kojoj je lik glumca Michaela Masseea trebao upucati Leejevog lika dogodila se tragedija. Pištolj koji je glumac koristio bio je napunjen nepropisno napravljenim lažnim metcima. Lee je kao rezultat toga zapravo ranjen. Kada je filmska ekipa shvatila što se dogodilo, Lee je prevezen u bolnicu. Nažalost je preminuo nakon šestosatne operacije.

Upravo zbog te zloglasne nesreće je redatelj remakea, Sanders odlučio zabraniti prave pištolje na setu svog filma kako bi osigurao što veću sigurnost za cijelu ekipu.

Vrana

Jedva čekamo vidjeti kako izgleda nova verzija, Skarsgårda u još jednoj mračnoj ulozi koje mu tako dobro stoje te malo značajnijoj ulozi FKA Twigs. Najavu donosimo u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori