Uglies je najočekivaniji filmski naslov na Netflixu ovog mjeseca. Evo zašto
Uglies je najočekivaniji filmski naslov na Netflixu ovog mjeseca. Evo zašto

Uglies je najočekivaniji filmski naslov na
Netflixu ovog mjeseca. Evo zašto

Prije gotovo dvadeset godina, točnije 2005. američki književnik Scott Westerfeld svijetu je predstavio distopijski roman Uglies. Njegova ekspresna popularnost rezultirala je i otkupljivanjem prava za film, no unatoč najavama priča ipak nikad nije završila na velikom platnu. No, dva desetljeća kasnije zahvaljujući Netflixu završit će na malim ekranima. Upravo je na ovu streaming platformu stigao istoimeni film.

No zašto je ovaj naslov privukao toliku pažnju? Brojni su milenijalci s engleskog govornog područja odrasli uz ovaj roman te su priželjkivali njegovu ekranizaciju. Čak i ako je zakazana prekasno, kako neki komentari na društvenim mrežama sugeriraju, ipak su spremni dati priliku naslovu koji će ih lansirati u neka bezbrižnija vremena.

Uglies
Uglies

O čemu se radi?

Priča je smještena tristo godina u budućnost, u svijet koji cijeni isključivo vanjsku ljepotu. Svi su rođeni ružni, a trenutak kojem se posebno raduju je operacija uljepšavanja kojoj se podvrgavaju kao šesnaestogodišnjaci. Istu je omogućila vlada s ciljem postizanja populacije standardne ljepote. U središtu radnje je tinejdžerica Tally koja pokreće pobunu protiv prisilnog konformizma društva te nametnutih površnih ideala.

Film je za obožavatelje književnog serijala možda stigao prekasno, no njegova tematizacija površne ljepote ikako je suvremena. Nažalost, čini se kako je njegova izvedba daleko od suvremene. Ili barem tako svjedoče prve recenzije ovog naslova. Kritičari drže kako nije uspio izvući maksimum iz sjajne mlade glumačke postave, kao ni prenijeti ugođaj dalekog distopijskog svijeta. No, najbolje je da se uvjerite sami..

Uglies
Uglies

Smiješi li nam se nastavak?

Glavna uloga povjerena je Joey King, uz koju se pojavljuju i mlade glumačke nade – Keith Powers, Brianne Tju i Chase Stokes, kojeg smo upoznali kao naslovno lice serije Outer Banks. Redateljsku palicu preuzeo je McG, najpoznatiji po režiji moderne verzije kinohita Charlie’s Angels. Najavni video njegovog novog ostvarenja, filma Uglies, donosimo u nastavku.

U međuvremenu je Uglies postao književna trilogija sastavljena od naslova nazvanih Uglies, Pretties i Specials (kojem je kasnije pridodan i naslov Extras) stoga je moguće kako nas uskoro očekuje još jedan filmski naslov. Dobro znamo kako pozitivne recenzije nisu mjerilo za obnovu naslova. Na linku se možete prisjetiti serija s odličnim ocjenama koje su ipak otkazane.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori