Trenutno najgledaniji film na Netflixu sniman je u Istri. Pogledali smo ga i mi
Trenutno najgledaniji film na Netflixu sniman je u Istri. Pogledali smo ga i mi

Trenutno najgledaniji film na Netflixu sniman
je u Istri. Pogledali smo ga i mi

Američki akcijski film The Union od svoje premijere 16. kolovoza nalazi se na vrhu ljestvice najgledanijih naslova na Netflixu u našoj zemlji. A činjenica iznesena u naslovu, kako je isti sniman u Istri možda je i ono najzanimljivije kod njega. Sve ostalo vrijedno je zaborava.

Sniman je u jesen 2022. godine u Raklju, Starom Raklju i Rovinju, a brojna filmska ekipa na lokacijama u Istri provela je ukupno 14 snimajućih dana. Od 701 člana ekipe, njih 262 činili su hrvatski filmski djelatnici. Također, vrijedi istaknuti i kako je snimanje je realizirano kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra – Filming in Croatia.

The Union
The Union

Kad junak postane dečko iz susjedstva

Naslovne uloge povjerene su Marku Wahlbergu i Halle Barry, a ovo je njihova prva suradnja. Dobrim poznavateljima sadržaja koje pratimo na domaćim televizijama bit će itekako poznata i preostala istaknuta lica. Naime, s mnogima smo se donedavno putem repriza svakodenvno susretali u detektivskim serijama – J.K. Simmons (Završni udarac), Dana Delany (Tijelo kao dokaz) i Lorraine Bracco (Djevojke na zadatku). Režiju filma The Union potpisuje Julian Farino, inače suprug sjajne srpske glumice Branke Katić.

Sad kada smo pokrili osnove podatke, vratimo se onom dijelu gdje spominjemo kako je film vrijedan zaborava. Radnja ove špijunske akcijske komedije prati građevinskog radnika Mikea, običnog dečka iz susjedstva, koji zahvaljujući pozivu svoje srednjoškolske ljubavi Roxanne biva uvršten u elitnu špijunsku organizaciju. Pred njega je stavljen važan zadatak, a zbog istog kreće u opasnu misiju…. Radnja je to koju ste čuli, a i vidjeli, nebrojeno puta. Klasična špranca koja itekako može biti uspješna ako je dobro odrađena. U ovom slučaju samo je odrađena.

The Union
The Union

Odrađen posao

Mark i Halle djeluju kao da se nisu pretrgnuli od posla, fino su zaradili i to je to, a volimo vjerovati i da su se dobro zabavili odrađujući ga. Film The Union zasigurno neće uvrstiti među svoja najbolja ostvarenja. Nije tu ništa kriminalno loše, samo je već viđeno i to u boljim varijantama. Pitanje koje se zapravo proteže tijekom cijelog filma jest Tko je odabrao ovu frizuru za naslovnu junakinju? – u tom segmentu su sigurno mogli bolje (ako već u ostalima nisu znali kako).

Na kraju dana, ovaj naslov služi svrsi – nudi razbibrigu u trenutcima kada poželimo pogledati nešto što zahtjeva našu preveliku predanost. Ako ste se pak zaželjeli nešto bolje akcijske komedije, onda na Netflixu pogledajte nedavno dodani naslov Operation Fortune: Ruse de Guerre.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori