Novi film Pedra Almodóvara dobio je najduži aplauz do sad na Filmskom festivalu u Veneciji
Novi film Pedra Almodóvara dobio je najduži aplauz do sad na Filmskom festivalu u Veneciji

Novi film Pedra Almodóvara dobio je najduži aplauz do sad na Filmskom festivalu u Veneciji

U bogatoj filmografiji Pedra Almodóvara nadolazeći film The Room Next Door imat će istaknuto mjesto. Naime, riječ je o njegovom prvom dugometražnom filmu na engleskom jeziku. Podsjetimo, prošle je godine javnosti predstavio kratkometražni neo-vestern Strange Way of Life, svoj prvi film na engleskom u kojem su glavne uloge povjerene Pedru Pascalu i Ethanu Hawkeu.

I za svoju novu filmsku priču odabrao je sjajnu glumačku ekipu koju predvode dvije Oscarovke – Julianne Moore i Tilda Swinton. Radnja filma bazirana je na romanu nagrađivane spisateljice Sigrid Nuneza What Are You Going Through, a izvjesno je kako se vraća onome zbog čega smo ga i zavoljeli – portretiranju snažnih ženskih likova. Film je sinoć imao svoju premijeru na Filmskom festivalu u Veneciji i izazvao ovacije, kao i dosad najduži aplauz. Ekipi filma pljeskali su 17 minuta.

The Room Next Door
The Room Next Door

Što krije soba pokraj?

Okosnicu radnje filma The Room Next Door čini narušeni odnos majke i kćeri. Do zapleta dolazi kada se u priči pojavi osoba koja će ih pokušati ponovo spojiti. Redatelj je opisao film čija se radnja odvija u New Yorku kao priču “o vrlo nesavršenoj majci i njezinoj ogorčenoj kćeri, koje žive odvojene živote zbog dubokog nesporazuma”.

Pritom Tilda Swinton glumi Marthu, nesavršenu majku i ratnu novinarku, dok je Julianne Moore pripala uloga književnice Ingrid, njezine prijateljice s kojem je obnovila kontakt. I dok je Swinton s Almodóvarom već surađivala na kratkometražnom filmu The Human Voice iz 2020. godine, ovo će biti prva suradnja slavnog redatelja s njezinom kolegicom Moore.

The Room Next Door

Kada stiže u kina?

Film The Room Next Door oduševio je publiku prilikom svoje premijere u Veneciji. U prilog tome ide i što je dobio najduži pljesak dosad na ovogodišnjem izdanju festivala. Kritičari su film pozdravili s komentarima o izvanrednoj izvedbi Tilde Swinton, koja se suočava sa skorom smrću. U kina bi trebao stići u prosincu. Njegov prvi najavni video čeka vas u nastavku.

A dok čekamo njegov novi film, na linku se prisjećamo najboljih filmova Pedra Almodóvara.

P.S. Nastavite uz nas pratiti koji filmovi će imati svoju premijeru na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji, kao i modne kombinacije zvijezda na crvenom tepihu.

Foto: IMBd

Učitati još
Zatvori