Legendarni Denzel Washington po prvi put surađuje sa svojim sinovima u filmu koji stiže na Netflix
Legendarni Denzel Washington po prvi put surađuje sa svojim sinovima u filmu koji stiže na Netflix

Legendarni Denzel Washington po prvi put surađuje sa svojim sinovima u filmu koji stiže na Netflix

Na Netflix uskoro stiže novi film koji bi mogao konkurirati u sezoni filmskih nagrada. Riječ je o filmu The Piano Lesson koji je adaptacija predstave poznatog američkog kazališnog scenarista Augusta Wilsona. Debitantski je to redateljski uradak Malcolma Washingtona, inače sina legendarnog glumca Denzela koji je i producent filma. Jednu od glavnih uloga pak glumi njegov drugi sin, John David Washington. Evo što znamo o filmu.

The Piano Lesson

The Piano Lesson

Film je smješten u 1936. u Pittsburgh tijekom Velike depresije. Prati živote obitelji Charles koji moraju odlučiti što će napraviti s obiteljskim klavirom koji je ukrašen motivima koje su isklesali njihovi preci, koji su bili robovi. U fokusu radnje je svađa između brata i sestre koji imaju različite ideje što učiniti s klavirom. Brat Boy Willie (John David Washington) je dioničar koji želi prodati klavir kako bi kupio zemlju na kojoj su njegovi preci radili kao robovi. Sestra Berniece (Danielle Deadwyler) ostaje odlučna u pogledu zadržavanja klavira, koji prikazuje izrezbarena lica žene i sina njihovog pradjeda tijekom dana njihovog ropstva.

The Piano Lesson

Obiteljska filmska ekipa

Ovo nije prva adaptacija Wilsonova djela s kojima se bavio Denzel Washington. Podsjetimo, producirao je, režirao i glumi glavnu ulogu u filmu Fences za što je bio nominiran i za Oscar te je producirao film Ma Rainey’s Black Bottom. Ovo je stoga treći put da na filmsko platno prenosi Wilsonove predstave, a sam je rekao kako mu je to velika želja. Ovo je pak prvi put da je okupio svoju obitelj na platnu. Njegov sin John David već je prije par godina ozbiljno zakoračio u glumačke vode s filmovima poput BlacKkKlansman te Tenet. Drugi sin Malcolm, s ovim filmom će se predstaviti široj publici.

Što se tiče ostatka glumačke postave, nju čine Samuel L. Jackson, Danielle Deadwyler, Ray Fisher, Corey Hawkins, Michael Potts, Stephan James te se u cameo ulozi pojavljuje i pjevačica Erykah Badu.

The Piano Lesson

Film trenutno ima svoju premijeru na raznim filmskim festivalima, a oni koji su film uspjeli uhvatiti prije svih hvale Deadwyler. Predviđaju joj i nominaciju za Oscar. The Piano Lesson na Netflix stiže 22. studenog prije čega će imati kratki period prikazivanja u kinima. Najavu pogledajte u nastavku.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori