Lyle i Erik Menendez svojim riječima: Sutra na Netflix stiže njihov novi dokumentarac
Lyle i Erik Menendez svojim riječima: Sutra na Netflix stiže njihov novi dokumentarac

Lyle i Erik Menendez svojim riječima: Sutra na Netflix stiže njihov novi dokumentarac

Sada se već malo smanjila pompa oko serije Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story. Jedan od najgledanijih naslova na Netflixu poprilično je podijelio gledatelje, no iako su sad već skoro svi pogledali seriju, sutra nam stiže dokumentarac. Jednostavnog imena, The Menendez Brothers novi je film koji prati njihovu životnu priču. Zato, ako se pogledali Monsters i ne želite upasti u beskrajnu rupu guglanja o braći, a želite dobiti više informacija, onda je vrijeme da budete prikovani za ovaj dokumentarac. Evo detalja.

The Menendez Brothers

Tko su braća Menendez?

Da ponovimo gradivo. Lyle i Erik Menendez su braća koji su 1989. usmrtili vlastite roditelje, oca Josea i majku Kitty. Iako ubojstvo na početku nisu priznali, uhvaćeni su i optuženi. Godine 1993. počelo im je suđenje, a obrana im se svodila na motiv iza kojeg i danas stoje. Ubili su roditelje zbog konstantnog straha jer ih je Jose zlostavljao seksualno, fizički i psihički. Nisu vidjeli izlaz i bojali su se za vlastite živote. Tužiteljstvo je pak tvrdilo da je motiv iza ubojstva financijski, odnosno da su braća znala da ako Jose i Kitty umru, da svo nasljedstvo pada na njih. U prilog im nije išlo što su danima nakon ubojstva trošili kao da nema sutra te kupovali luksuzne stvari i išli na skupa putovanja.

Međutim, mnogi članovi obitelji stali su na njihovu stranu i svjedočili o Joseovoj strogoj naravi. Braća su naposljetku osuđena na doživotni zatvor bez mogućnosti uvjetnog otpusta. Velika većina javnosti vjeruje u njihovu priču zlostavljanja te misle kako braća trebaju izaći iz zatvora. Od tad, postoje razni intervjui s njima, dokumentarci i igrane serije i filmovi, a sada dolazi red da sami ispričaju svoju priču.

The Menendez Brothers

Što će obuhvaćati novi dokumentarac?

S obzirom na ponovni interes javnosti za ovaj slučaj i veliku gledanost serije, Netflix uskoro donosi i dokumentarac. The Menendez Brothers ime je novog uratka u kojem će braća ispričati priču svojim riječima. U novom dokumentarcu proučavat će se desetljeća materijala koji okružuju ovaj zločin te suđenje koje je uslijedilo. Dokumentarac možda neće dati odgovor na mnoga pitanja koja još uvijek okružuju slučaj, ali nudi drugu perspektivu – onu same braće, Lylea i Erika, koji su za dokumentarac odradili audio intervjue. Film uključuje i intervjue s njihovom rođakinjom Diane Vander Molen te tužiteljicom Pamelom Bozanich, ali i intervjue s članovima porote njihovog suđenja i raznim ekspertima te novinarima koji su izvještavali o njihovom slučaju.

Dokumentarac na Netflix stiže sutra, 7. listopada, a najavu donosimo u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori