U utrku za Oscara “umiješao” se i neočekivani kandidat. Nastao je prema djelu Stephena Kinga
U utrku za Oscara “umiješao” se i neočekivani kandidat. Nastao je prema djelu Stephena Kinga

U utrku za Oscara “umiješao” se i neočekivani kandidat. Nastao je prema djelu Stephena Kinga

Na netom održanom Toronto Film Festivalu glavnu nagradu publike odnio je film The Life of Chuck. I možda se na prvu čini kako ova vijest i nema neki veći značaj (osim za aktere filma te filmoljupce), no valja imati na umu kako je ova nagrada kroz povijest bila pouzdani pokazatelj uspjeha na nadolazećim Oscarima.

Prošlih godina, pobjednici kao što su Green Book i Nomadland, osvojili su i nagradu za najbolji film na dodjeli Akademijinih nagrada. Prošlogodišnji je dobitnik iste film American Fiction redatelja Corda Jeffersona, dok je nagrada u 2022. godini dodijeljena filmu The Fabelmans Stevena Spielberga. Oba su bila nominirana za najbolji film i na dodjeli Oscara, a premda im je zlatni kipić u najprestižnijoj kategoriji izmakao, ostvarili su zapažen rezultat i u drugim kategorijama.

The Life of Chuck
Ekipa filma The Life of Chuck

The Life of Chuck

Film The Life of Chuck donosi ekranizaciju istoimene novele Stephena Kinga, objavljene u zbirci If It Bleeds (2020.), a najavljen je kao životna priča običnog čovjeka po imenu Charles Krantz. Režiju potpisuje Mike Flanagan, redatelj koji je svoja najbolja ostvarenja ostvario u žanru horora. Podsjetimo, potpisuje režiju filmova Hush, Absentia i Oculus te serija The Fall of the House of Usher, The Haunting of Hill House i The Midnight Club.

Njegov posljednji uradak okarakteriziran je kao SF drama s komičnim elementima, što ga tematski čini posebnim filmom unutar njegova dosadašnjeg opusa. Ipak, Flanagan i nije toliko neobičan odabir za ovu redateljsku avanturu budući da je do sada uspješno ekranizirao dva Kingova djela – Gerald’s Game i Doctor Sleep.

The Life of Chuck
Tom Hiddleston

Neočekivani kandidat

Njegov posljednji uradak The Life of Chuck je podijeljen u tri različita poglavlja koja se odvijaju obrnutim kronološkim redoslijedom. Naslovna uloga povjerena je Tomu Hiddlestonu, kojem se na velikom platnu pridružuju i Mark Hamill, Chiwetel Ejiofor i Karen Gillan. Film je premijerno publici predstavljen upravo u Torontu, a u kino distribuciju bi trebao stići krajem godine. Prvotne recenzije su doista sjajne te daju naznaku da bi The Life of Chuck mogao biti dark horse sezone filmskih nagrada.

Vrijedi istaknuti kako je ovaj naslov nagradu publike osvojio ispred dva filma koja već sada visoko kotiraju kada su oskarovske kladionice u pitanju. Riječ je o naslovima Emilia Pérez i Anora. U kategoriji Midnight Madness publika je nagradila film The Supstance, koji ovog tjedna stiže i u domaća kina. Više o njemu doznajte ovdje.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori