The Last Showgirl film je koji donosi ulogu života Pamele Anderson. Malo tko se ovome nadao
The Last Showgirl film je koji donosi ulogu života Pamele Anderson. Malo tko se ovome nadao

The Last Showgirl film je koji donosi ulogu života Pamele Anderson. Malo tko se ovome nadao

Ocjene 3.5, 5.5, 4.7, 2.8 one su koje se prema stranici IMDb vezuju uz do sada najpoznatija filmska ostvarenja Pamele Anderson. Posljednje u nizu nosi respektabilnu ocjenu 7,6 te prema dostupnim informacijama donosi njezinu najbolju glumačku izvedbu u karijeri.

Riječ je o filmu The Last Showgirl u kojem joj je povjerene naslovna uloga plesačice Shelly, nekadašnje zvijezde zabavnog program izvođenog u Las Vegasu. Istu zatičemo u trenutcima kada je spomenuti show došao svom kraju, a ona se našla na raskrižju karijere. Pritom, budućnost izgleda drugačije kada imate 50, a ne 20 godina, a vaša jedina poslovna vještina je ples, kako stoji u najavi.

Pamela Anderson
Pamela Anderson

The Last Showgirl

Film čiju je redateljsku palicu preuzela Gia Coppola, unuka velikog redatelja Francisa Forda Coppole, odvodi nas iza kulisa velikog blještavila grada koji nikad ne spava. Također, odvodi nas i iza pozornica na kojima se inače odvijaju raskošni nastupi u trenutke kad su reflektori i neonski natpisi ugašeni, a kostimi istrošeni.

Uz Pamelu Anderson, istaknute ulogu u filmu The Last Showgirl imaju i Dave Bautista, Brenda Song, Kiernan Shipka te Jamie Lee Curtis. Film je premijeru imao na ovogodišnjem Toronto Film Festivalu, a našao se u glavnom programu još jednog prestižnog filmskog festivala – onog u San Sebastianu. Scenarij je adaptiran prema neizvedenoj predstavi Body of Work scenaristice Kate Gersten, koja je svoj spisatelji zanat kalila na serijama Mozart in the Jungle i The Good Place.

The Last Showgirl

Uloga života Pamele Anderson

Jedno je sigurno – svjedočimo renesansi karijere Pamele Anderson. Često osporavane kao glumice, ovdje je pokazala kako glumiti itekako zna, kada joj je ponuđena odgovarajuća uloga. Malo tko se prije kladio na nju, a sada se njezino ime spominje na široj listi kandidatkinja za najbolju glavnu glumicu na nadolazećoj dodjeli Oscara. Moramo priznati, scenarij je to koji je do prije dvije godine bio nezamisliv.

Unatoč sjajnim prvim recenzijama film još uvijek nema službenog distributera pa nije poznato kada ćemo ga imati priliku vidjeti na velikim platnima. Jedno je sigurno – naslov je ovo kojem se istinski radujemo.

Foto: Profimedia, Promo

Učitati još
Zatvori